Australian Open

Poloneza Linette produce surpriza si va juca prima semifinala de Grand Slam din cariera

Sursă foto: https://twitter.com/MagdaLinette

Magda Linette, a doua racheta a Poloniei la ora actuala, a depasit calculele hartiei si s-a calificat, miercuri, in semifinalele Australian Open.

Linette a eliminat-o in sferturi pe Karolina Pliskova din Cehia, cu 6-3, 7-5, si va juca pentru un loc in finala cu bielorusa Aryna Sabalenka.

In varsta de 30 de ani si clasata pe locul 45 mondial la inceputul turneului, Magda Linette va disputa prima ei semifinala majora din cariera, cand toata lumea se astepta sa vada alt nume din Polonia intr-o faza avansata. Favoriti erau Iga Swiatek, lidera mondiala la feminin, si Hubert Hurkacz, favoritul 10 la masculin.

Inaintea Australian Open din acest an Linette nu depasise faza turului 3 la un turneu de Mare Slem.

Cunoscuta mai mult pentru jocul ei pe contra si la retur, Linette a aratat o imbunatatire semnificativa a serviciului, aratand ca se poate descurca atunci cand e pusa sub presiune.

In celalalt sfert de finala disputat, miercuri, Aryna Sabalenka a trecut peste un prim set complicat cu Donna Vekic din Croatia, impunandu-se in cele din urma, cu 6-3, 6-2.

Scorul la general intre Sabalenka si Linette este 2-0 in favoarea bielorusei de 24 de ani. Cele doua s-au intalnit in 2018 la Tianjin si in 2021 la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de fiecare data pe hard si de fiecare data in meciuri decise in minimum de seturi.

Linette a urcat 23 de locuri in ierarhia mondiala virtuala pana pe 22 si ar putea ajunge chiar pe locul 9, in eventualitatea in care va castiga titlul la Australian Open.

Calificarea in finala i-ar aduce polonezei un salt pana pe locul 14 WTA.



Poloneza Linette produce surpriza si va juca prima semifinala de Grand Slam din cariera