Australian Open

O ucraineanca de 15 ani face senzatie la Australian Open. De la Hingis nu s-a mai vazut asa ceva

Sursă foto: twitter.com/Flashscore_In

Marta Kostyuk este numele jucatoarei de doar 15 ani care a acces, miercuri, in turul al treilea la Australian Open, primul turneu de Mare Slem al anului in tenisul mondial.

Ajunsa pe tabloul principal de la Melbourne in urma meciurilor de calificare, trei la numar, Kostyuk a eliminat-o in turul secund pe reprezentanta gazdelor Olivia Rogowska, cu 6-3, 7-5.

Campioana la junioare in 2017 la Australian Open, Kostyuk ocupa in prezent locul 522 in ierarhia WTA si in turul urmator o va intalni pe mult mai cunoscuta ei conationala Elina Svitolina.

Kostyuk este cea mai tanara jucatoare calificata in turul 3 la un turneu de Mare Slem din ultimii 20 de ani, mai precis de cand croata Mirjana Lucic-Baroni atingea aceeasi faza a competitiei la US Open.

In plus, de la Martina Hingis in 1996 nicio alta jucatoare atat de tanara n-a mai trecut de primele doua tururi.

Pana sa debuteze in acest an in competitia de senioare de la Melbourne Kostyuk obtinuse in scurta sa cariera de jucatoare profesionista aproximativ 5.000 de lire sterline, insa dupa cele doua victorii obtinute in Grand Slam-ul australian aceasta si-a asigurat 85.000 de lire sterline, anunta BBC.

“Cred ca stiu deja pe ce voi cheltui o parte din acesti bani. Poate voi cumpara cadouri pentru familia mea, pentru ca am o familie mare. Apoi bineinteles ii voi folosi si pentru mine”, a spus Kostyuk.



O ucraineanca de 15 ani face senzatie la Australian Open. De la Hingis nu s-a mai vazut asa ceva