Australian Open

O cehoaica de 17 ani e noua senzatie de la Australian Open

Sursă foto: https://twitter.com/Kenmckinnon9

Linda Fruhvirtova este noua jucatoare de urmarit in circuitul mondial feminin de tenis.

La doar 17 ani, Fruhvirtova face senzatie la Australian Open prin calificarea in optimile de finala dupa o victorie in trei seturi asupra conationalei si mult mai experimentatei Marketa Vondrousova.

Tanara cehoaica prezenta doar pentru a doua oara pe tabloul principal al unui Grand Slam a revenit de la 1-3 in setul decisiv, castigand cinci game-uri la rand pentru castigarea meciului.

Fruhvirtova (82 WTA) o va intalni in optimi pe croata Donna Vekic, invingatoare in fata ibericei Nuria Parrizas-Diaz, scor 6-2, 6-2..

In optimi s-a calificat pentru al treilea an consecutiv si bielorusa Aryna Sabalenka. Aceasta a eliminat-o pe belgianca Elise Mertens, cu 6-2, 6-3, si va juca impotriva elvetiencei Belinda Bencic. Aceasta a invins-o pe Camila Giorgi din Italia, cu 6-2, 7-5.

Sabalenka traverseaza o forma incredibila, fara set pierdut in cele sapte meciuri disputate in 2023. Bielorusa a inceput anul cu turneu castigat la Adelaide, unde in semifinale trecea de Irina Begu.

Ziua de sambata a debutat in turneul feminin cu victoria Karolinei Pliskova in fata rusoaicei Varvara Gracheva, scor 6-4, 6-2.



O cehoaica de 17 ani e noua senzatie de la Australian Open