Australian Open

Nu e primavara in fiecare zi. Rafael Nadal, victorie categorica in fata lui Stefanos Tsitsipas

Sursă foto: https://twitter.com/ReemAbulleil/

Rafael Nadal s-a impus de o maniera categoric, in trei seturi, contra grecului Stefanos Tsitsipas si va juca pentru a cincea oara in cariera cu trofeul pe masa la Australian Open.

Prima semifinala a turneului masculin a fost una dominata autoritar de numarul doi mondial, Nadal impunandu-se cu 6-2, 6-4, 6-0.

Tsitsipas n-a emis practic nicio pretentie si a avut prima minge de break abia la 5-0 in setul trei, cand Nadal a servit pentru inchiderea partidei.

Grecul de doar 20 de ani reusea surpriza prin eliminarea marelui favorit Roger Federer in faza optimilor de finala insa, asa cum am titrat mai sus, nu in fiecare zi e primavara.

Asa am trait Rafael Nadal - Stefanos Tsitsipas in semifinale la Australian Open

Nadal traverseaza o forma incredibila si ajunge in finala de la Australian Open fara sa fi pierdut macar un set. Nadal va juca a 25-a finala de Grand Slam din cariera. Spaniolul are 17 titluri majore in palmares.

Campion in 2009 la Melbourne, spaniolul spune ca este loc si de mai bine in jocul sau si cu siguranta are nevoie de un nivel chiar mai ridicat de atat daca, in finala, il va reintalni pe Novak Djokovic.

Ne amintim de finala disputata de cei doi la Australian Open in 2012 si care s-a intins pe durata a sase ore fara cateva minute. Din fericire de anul acesta organizatorii au introdus tie-break in decisiv.

Pana la reeditarea acelei finale Djokovic are meci, vineri, contra francezului Lucas Pouille in a doua semifinala.



Nu e primavara in fiecare zi. Rafael Nadal, victorie categorica in fata lui Stefanos Tsitsipas