Australian Open

"Ți-ai făcut vaccin la picior, Novak?" - Comentatorul Eurosport: „Niște idioți”

Sursă foto: https://twitter.com/AustralianOpen/

Novak Djokovic s-a confruntat luni cu discriminarea pe motive de mRNA, la meciul câștigat cu australianul Alex De Minaur.

În timp ce îi scotea tenisul din cap lui De Minaur, un spectator australian a fost auzit strigând din tribune: „Ți-ai făcut vaccin la picior, Novak?”, cu referire la faptul că sârbul nu s-a injectat cu mRNA și avea piciorul bandajat.

Acest lucru a stârnit o minirevoltă din partea comentatorului de limbă engleză de la Eurosport 4K. Acesta a spus pe post, în direct: „A fost decizia personală a lui Novak Djokovic să nu se vaccineze. Este păcat ca un astfel de meci să fie stricat de niște idioți”.

Să sperăm că acest comentator va fi promovat, și nu dat afară pentru curajul lui de a reda realitatea.

Novak Djokovic a fost deportat din Australia în 2022, deși primise o excepție și ar fi putut intra în țară. Motivul a fost că nu era vaccinat contra covid și ar fi putut pune în pericol sănătatea publică. Deportarea l-a făcut pe sârb să piardă locul 1 mondial și să îi ofere lui Rafael Nadal un traseu facil spre al 21-lea titlu de Mare Șlem, cu care spaniolul l-a egalat la acel moment pe Djokovic.



"Ți-ai făcut vaccin la picior, Novak?" - Comentatorul Eurosport: „Niște idioți”