Australian Open

Novak Djokovic trece usor de Kei Nishikori pentru un loc in semifinale

Liderul mondial Novak Djokovic s-a impus in minimum de seturi in fata japonezului Kei Nishikori, marti, intr-un meci din sferturile concursului masculin de simplu de la Australian Open.

Djokovic a transat disputa, cu 6-3, 6-2, 6-4, in fata unui Nishikori care doar in debutul setului al treilea a parut ca poate balanta in favoarea sa la 3-1 cu break in fata.

In rest, un meci dominat de Djokovic care a evitat pe cat posibil sperietura din turul anterior, cand a avut nevoie de cinci seturi sa treaca de Gilles Simon intr-un meci cu 100 de erori nefortate.

Djokovic il intalneste in semifinale pe Roger Federer, aceasta fiind a 45-a intalnire a celor doi mari campioni. Scorul confruntarilor directe este egal: 22-22.

“Am jucat impotriva lui Roger de 44 ori si mereu este o provocare. El este un mare campion si am un mare respect pentru el”, a comentat Djokovic dupa victoria cu Nishikori.

Pentru Djokovic va fi a 29-a semifinala de Grand Slam si a sasea la Australian Open, turneu pe care l-a castigat de cinci ori in cariera. Federer are doar patru titluri la Melbourne, ultimul in 2010.



Novak Djokovic trece usor de Kei Nishikori pentru un loc in semifinale