Australian Open

Novak Djokovic, campion a 10-a oara in cariera la Australian Open. Sarbul a izbucnit in lacrimi asa cum nu l-am mai vazut

Sursă foto: https://twitter.com/rolandgarros

Sarbul Novak Djokovic a castigat pentru a zecea oara in cariera Australian Open, dupa o finala de trei seturi cu Stefanos Tsitsipas, castigata cu 6-3, 7-6 (4), 7-6 (5). Djokovic il egaleaza pe Rafael Nadal la numarul de trofee majore (22) si e noul lider al ierarhiei mondiale ATP.

Djokovic s-a conectat mai bine la finala inca de la inceput si a pus presiune pe Tsitsipas inca de la primele schimburi. Sarbul a cedat un singur punct in primele doua game-uri de serviciu, in timp ce grecul si-a cedat serviciul la a doua incercare, dupa ce salvase anterior doua sanse de break.

Avea sa fie singurul break din primul set, un set incheiat dupa 36 de minute cu Djokovic autoritar la serviciu. Sarbul a reusit nu mai putin de sase asi, in timp ce Tsitsipas a inclinat balanta in defavoarea lui la erori neprovocate (11-7). Cei doi au fost egali la numarul de mingi direct castigate (9-9). Tsitsipas a incheiat setul inaugural fara vreo sansa de break.

Setul secund a stat sub semnul echilibrului, Djokovic inclinand balanta in tie-break, cu 7-4. Tsitsipas a avut prima lui minge de break din meci la 5-4, insa grecul a ratat oportunitatea de a inchide setul, dupa o eroare rarisima comisa de Djokovic la 30-30, cand a reluat din apropierea filului in afara terenului.

Tsitispas a revenit de la 1-4 in tie-break, dar n-a avut puterea sa duca misiunea pana la capat. Djokovic a inchis cu 7-4 pentru 2-0 la seturi.

Djokovic: "Cea mai mare victorie din cariera tinand cont de circumstante". Sarbul le-a batut elegant obrazul australienilor pentru 2022

Primul break al grecului a venit in debutul setului al treilea, dar Djokovic a raspuns imediat cu re-break si cei doi finalisti au continuat cu serviciul.

Djokovic n-a mai lasat nicio sansa pentru Tsitsipas, reusind nu mai putin de 17 puncte la rand pe serviciul sau. Au fost patru game-uri consecutive adjudecate la zero de Nole, fara ca Tsitsipas sa obtina vreun punct la retur.

Tsitsipas a rezistat presiunii de a ramane in meci la serviciu si a impins setul al treilea in tie-break. Mai mult n-a putut sa faca grecul, acesta revenind de la 0-5 la 5-6, insa Djokovic a inchis meciul pe serviciu din a treia sansa.

Djokovic a obtinut al 10-lea titlu din cariera la Australian Open si al 22-lea de Mare Slem din cariera, egalandu-l la acest capitol pe spaniolul Rafael Nadal.

Dupa victoria de la Melbourne avem un nou lider mondial in persoana lui Novak Djokovic, acesta detronandu-l din prima pozitie pe spaniolul Carlos Alcaraz, absent de la Australian Open din cauza unei accidentari.



Novak Djokovic, campion a 10-a oara in cariera la Australian Open. Sarbul a izbucnit in lacrimi asa cum nu l-am mai vazut