Australian Open

Novak Djokovic admite erori in completarea cererii de intrare in Australia si explica de ce a aparut in public dupa testul pozitiv la covid: “O eroare de judecata”

Sursă foto: https://twitter.com/AndyVermaut/

Jucatorul sarb a recunoscut ca a avut o intalnire cu un jurnalist imediat dupa testarea pozitiva cu covid si spune despre aceasta ca a fost o eroare de judecata si ca agentul sau a completat gresit declaratia prin care sustinea in fata autoritatilor australiene ca nu a calatorit in afara Serbiei dupa testarea pozitiva.

Djokovic a fost testat pozitiv pe 16 decembrie, participand apoi la mai multe evenimente publice in Belgrad. Ulterior, jucatorul sarb a plecat in Spania pentru a se antrena la Marbella, iar de acolo a luat drumul Australiei via Dubai.

Ori, in cazul unei persoane testate pozitiv cu covid, ar fi trebuit sa petreaca 14 zile in carantina inainte de a parasi tara de origine.

“Vreau sa subliniez ca m-am straduit foarte mult sa asigur siguranta tuturor si respectarea obligatiilor de testare.

“Am participat la un meci de baschet la Belgrad, la 14 decembrie, dupa care s-a anuntat ca un numar de persoane au fost testate pozitiv cu covid.

“In pofida faptului ca nu am avut simptome de covid, am facut un test rapid atigen in 16 decembrie, care a fost negativ, si din precautie am facut si un test PCT oficial aprobat in aceeasi zi. Eram asimptomatic si ma simteam bine. Nu am primit informatiile despre testul meu pozitiv decat dupa acest eveniment”, a declarat Novak Djokovic intr-o lunga postare pe contul sau de Instagram.

Cu toate acestea, Djokovic mai admite ca pe 18 decembrie, stiind ca este pozitiv, a participat dintr-o obligatie morala la un interviu pentru publicatia franceza L’Equipe.

Sarbul spune ca nu a vrut sa-l dezamageasca pe respectivul jurnalist care avea programare la interviu.

Djokovic mai afirma ca a respectat tot timpul masura distantarii sociale si ca a purtat masca de protectie, cu exceptia momentului in care au fost facute mai multe fotografii.

“In timp ce m-am dus acasa dupa interviu sa ma izolez pentru perioada necesara, mi-am dat seama ca aceasta a fost o eroare de judecata si accept ca ar fi trebuit sa reprogramez acest angajament”, spune Djokovic.

Despre declaratia depusa autoritatilor australiene jucatorul sarb afirma ca “a fost o eroare umana si cu siguranta nu deliberata”.

“Agentul meu isi cere sincere scuze pentru greseala administrativa de a bifa caseta incorecta despre calatoria mea anterioara inainte de a veni in Australia”, declara liderul tenisului mondial.

Novak Djokovic a ramas fara viza de intrare in Australia dar, dupa cateva zile petrecute intr-un hotel de carantina la Melbourne, a castigat in instanta apelul facut la decizia autoritatilor de frontiera.

Judecatorul de caz a considerat ca sarbului nu i-a fost lasat suficient timp pentru a prezenta toate dovezile solicitate de autoritati.

Lasat in asa zisa libertate, desi nu se poate vorbi despre o retinere in adevaratul sens al cuvantului, Djokovic a efectuat primele antrenamente pe pamant australian.

Desi a fost desemnat cap de serie numarul unu la primul Grand Slam al anului, asupra lui Djokovic inca planeaza perspectiva expulzarii din Australia pe motiv ca a completat eronat declaratia de intrare in tara, cea la care face referire chiar jucatorul prin acea "eroare umana" a echipei sale.



Novak Djokovic admite erori in completarea cererii de intrare in Australia si explica de ce a aparut in public dupa testul pozitiv la covid: “O eroare de judecata”