Australian Open

Niculescu paraseste Australian Open intr-o criza de nervi

Sursă foto: twitter.com

Monica Niculescu a parasit Australian Open inca din primul tur, fiind invinsa in doua seturi de Mona Barthel din Germania, scor 6-4, 7-5.

Niculescu si-a pierdut complet cumpatul in game-ul final cand, dupa mai multe erori nefortate, s-a lovit puternic cu racheta in cap printr-un gest disperat exclamand catre antrenorul ei aflat in tribuna: "Nu mai pot, ma, nu mai pot!".

Aceasta dupa ce pierduse primul set la diferenta de un singur break, iar in actul al doilea reusise sa egaleze dupa ce s-a vazut condusa cu 5-2.

Barthel a inceput mai bine meciul programat pe terenul 14 si, dupa un game de serviciu la zero, beneficia de primele mingi se break ale meciului la 2-1. Niculescu reusea in extremis sa egaleze, dupa ce a salvat trei sanse de break.

Niculescu a avut primele ei sanse de break la 3-3, intr-un game in care a revenit de la 15-40 si a ratat nu mai putin de trei sanse de a prelua conducerea. Barthel si-a salvat in extremis serviciul, in conditiile in care comisese nu mai putin de doua duble greseli.

Setul se indrepta spre zona prelungirilor, cand Barthel a venit la fileu si a surprins-o pe Niculescu printr-un joc agresiv. Astfel, primul set ii revenea nemtoaicei, scor 6-4, la adapostul unui singur break.

Barthel a rupt echilibrul in setul secund dupa doua duble comise de Niculescu in acelasi game si jucatoarea germana avea prima sansa la victorie, la 4-2 pe tabela.

Niculescu a avut 30-0 pe serviciul advers, dar n-a izbutit rebreak-ul si Barthel se distanta decisiv la 5-2 dupa cateva puncte excelent jucate cu primul serviciu.

Barthel a servit pentru castigarea meciului la 5-3, dar a ratat un forehand din apropierea fileului si Niculescu obtinea primul ei break in acest meci.
 
In cele din urma Niculescu a reusit egalarea (5-5) dupa trei game-uri la rand. La 30-30 in game-ul zece Barthel a avut punctul in mana dupa un atac la fileu, dar o contra defensiva pusa de Niculescu a surprins-o pe nemtoaica.

Barthel a servit excelent cu prima minge cand a avut nevoie, asa cum s-a intamplat la 5-5 si 40-30, cand a gasit serviciul as.

Niculescu avea sa cedeze presiunii in game-ul urmator si Barthel obtinea calificarea in turul al doilea.



Niculescu paraseste Australian Open intr-o criza de nervi