Australian Open

Naomi Osaka e noua campioana de la Australian Open

Sursă foto: twitter.com/australianopen

Jucatoarea japoneza Naomi Osaka a cucerit, sambata, titlul la Australian Open dupa o finala de trei seturi disputata contra cehoaicei Petra Kvitova.

In varsta de doar 21 ani, Osaka a transat disputa, cu 7-6 (2), 5-7, 6-4, dupa ce in setul secund a avut trei mingi de meci la 5-3.

De la acel rezultat Kvitova a intors scorul si a trimis meciul in decisiv, set hotarator unde Osaka a reusit sa se adunse si sa castige la adapostul unui break obtinut devreme.

Finala a inceput in nota de dominare a Petrei Kvitova, care in primul set si-a castigat mai usor game-urile de serviciu si care a irosit mai multe mingi de break.

Asa am trait Finala feminina de la Australian Open

Osaka a scapat in doua randuri de break si in cele din urma avea sa se impuna, cu 7-2, dupa un tie-break pe care l-a dominat fara drept de apel.

Istoria setului secund s-a scris in jurul celor trei sanse de meci ratate de Osaka sau, altfel spus, salvate de Kvitova, jucatoare care de la 3-5 cu spatele la zid a reusit nu mai putin de cinci game-uri la rand pana la 1-0 in decisiv.

Osaka a reactionat intrerupand seria adversarei (1-1) si apoi a reusit break-ul distantandu-se la 3-1, 4-2 si 5-3. De fiecare data Kvitova a ramas in set si meci, irosind o sansa de rebreak la un moment dat.

Cum arata clasamentul WTA dupa Australian Open. O noua lidera mondiala!

In final diferenta intre cele doua a fost de doar patru puncte in favoarea lui Osaka care, la 21 ani, obtine al doilea titlu de Mare Slem consecutiv, dupa ce in septembrie 2018 triumfa la US Open.



Naomi Osaka e noua campioana de la Australian Open