Australian Open

Nadal obtine a 50-a victorie la Australian Open si ajunge in semifinale

Sursă foto: twitter.com/ITF_Tennis

Fostul lider mondial Rafael Nadal a completat, miercuri, tabloul semifinalelor la Australian Open dupa o victorie in trei seturi obtinuta in fata canadianului Milos Raonic.

Campion la Melbourne in 2009 si finalist in alte doua randuri, Nadal s-a impus cu 6-4, 7-6 (7), 6-4, la capatul unui meci de peste doua ore si jumatate.

Pentru Nadal aceasta a fost a 50-a victorie obtinuta in Grand Slam-ul australian si totodata biletul pentru revenirea in semifinalele unui turneu major de la Roland Garros 2014 incoace.

Un singur break a facut diferenta in favoarea lui Nadal intr-un prim set incheiat dupa 43 de minute. Un break adjudecat de spaniol in de acum clasicul game sapte.

Sase mingi de set ratate de Raonic

Setul al doilea a fost unul epic, intins pe durata a 81 de minute! Nadal s-a impus in cele din urma, cu 9-7 in tie-break, nu inainte de a fi salvat sase mingi de set.

Raonic a avut prima lui minge de break in meci abia in debutul actului secund, insa pana in tie-break s-a mers cap la cap, cu Nadal salvand trei mingi de set la scorul de 5-4 pentru canadian.

Acesta a mai avut trei sanse de a inchide setul in tie-break, insa Nadal a revenit de la 3-5 si 6-7 pentru a castiga in final cu 9-7 dupa 81 de minute.

Echilibrul s-a mentinut in setul al treilea pana in game-ul final, cand Nadal a reusit singurul break, la zero, calificandu-se pentru a cincea oara in semifinale la Australian Open.

Grigor Dimitrov, viitorul adversar

In semifinala a doua programata vineri se vor intalni asadar Nadal si Dimitrov, bulgarul care l-a eliminat in sferturi pe belgianul David Goffin, scor 6-3, 6-2, 6-4.

Va fi a 9-a intalnire a celor celor, cu Nadal lider detasat la rezultate directe (7-1). Dimitrov a castigat insa ultima disputa directa, cu 6-2, 6-4 in sferturi la Beijing (2016).



Nadal obtine a 50-a victorie la Australian Open si ajunge in semifinale