Australian Open

Nadal: „Acum simt că nu mă pot mișca”

Sursă foto: https://twitter.com/dialogodeport/

Rafael Nadal a sosit la Melbourne într-un moment dificil, după ce a pierdut șase dintre cele șapte meciuri anterioare. A avut o atitudine pozitivă și era gata să lupte cât mai mult la Australian Open, dar a fost eliminat în turul al doilea din cauza unei accidentări. La finalul partidei a oferit declarații pe larg despre accidentarea sa, șansele de revenire și traseul său de-a lungul unei cariere de excepție.

Cu dureri la șold, Nadal a pierdut în fața unui jucător din SUA, Mackenzie McDonald, miercuri în turul doi. Condus cu 4-3 în setul al doilea a început să acuze dureri, pierzând partidacu 6-4, 6-4, 7-5.

„Uneori este frustrant. Uneori este greu de acceptat. Uneori te simți super obosit de toate accidentările. Nu pot veni aici să spun, mințind, că viața este fantastică și că trebuie să rămâi pozitiv și să continui să lupți. Nu astăzi. Mâine începe o altă zi”, a spus Nadal. „Acum este un moment dificil. Este o zi grea și trebuie să accept asta și să continuu”.

„În cele din urmă, nu mă pot plânge deloc de viața mea. Deci doar în ceea ce privește sportul și în ceea ce privește accidentările și momentele grele, vreau să spun, asta este altă doscuție. Nu pot spune că nu sunt distrus mental în acest moment, pentru că aș minți”.

„Da, îmi este greu. Dar să vedem. Sper să nu fie nimic rău. În cele din urmă, au fost trei săptămâni pozitive în ceea ce privește antrenamentele. Așa că sper cu adevărat că această accidentare nu mă scoate de pe teren  pentru mult timp, pentru că atunci va fi greu să urmez iarăși o recuperare lungă. Nu este doar recuperarea. Este toată cantitatea de muncă pe care trebuie să o auni pentru a reveni la un nivel decent.”

„Am avut și zilele trecute dureri la șold, dar nu ca astăzi când m-a durut la acea mișcare. Nu știu. Vorbim despre asta acum, dar nu știu ce am, dacă este  cevamușchi, dacă este la articulație”, a spus Nadal. „Am un istoric în șold, am mai avut probleme. A trebuit să fac tratamente în trecut pentru această zonă. Dar nu a fost niciodată atât de mare problema. Acum simt că nu mă pot mișca”.

„Dar nu știu ce este până nu fac testul și toate. Este dificil să rezolvi dacă este un mușchi, dacă este o articulație, dacă este un cartilaj. Nu știu. Da, asta este."

„M-am gândit tot timpul să mă opresc, dar nu l-am întrebat pe kinetoterapeut la final. Trebuie să mă cunosc. Și am încercat să continui să joc fără să măresc daunele. Asta este”, a spus Nadal. „Nu am putut să lovesc deloc pe rever. Nu am putut să alerg după minge. Dar am vrut doar să termin meciul.”

„Nu am vrut să mă retrag, fiind campioană aici. Nu am vrut să părăsesc terenul cu o retragere. Mai bine așa cum a fost. Am pierdut. Nimic de spus. Felicitări  adversarul”, a spus Nadal. „Acesta este sportul. Să încerci totul până la final. Nu contează șansele pe care le ai. Aceasta este filosofia sportului. Aceasta este esența sportului în sine. Am încercat să fac asta în toată cariera mea de tenis”.

 

„Îmi place să joc tenis. Știu că nu este pentru totdeauna. Îmi place să mă simt competitiv. Îmi place să lupt pentru lucrurile pentru care am luptat pentru aproape jumătate din viața mea sau chiar mai mult”, a spus Nadal. "Si asta e."



Nadal: „Acum simt că nu mă pot mișca”