Australian Open

Monica Niculescu, eliminata de o debutanta din afara topului 100 WTA. Bogdan iese și ea

Pornita ca mare favorita in disputa cu Anna Blinkova din Rusia, locul 189 mondial, Monica Niculescu a fost eliminata surprinzator dupa un meci de trei seturi incheiat cu 7-5, 4-6, 6-4 in favoarea jucatoarei de 18 ani.

In pofida unui prim serviciu dezastruos de doar 23 la suta, tanara rusoaica Anna Blinkova a transat in 37 de minute primul set cu Monica Niculescu, scor 6-2.

Jucatoarea din Rusia clasata pe locul 189 in lume si aflata la prima participare intr-un turneu de Mare Slem a inceput meciul cu un break, dupa care Niculescu a reusit doua game-uri la rand trecand la conducere.

Au urmat insa patru game-uri la rand in dreptul rusoaicei, doua dintre acestea pe serviciul Monicai, si astfel s-a scris istoria primului act. Niculescu a ratat doua sanse de break la 2-5 prin care s-ar fi putut agata de primul set.

Niculescu a inceput foarte bine setul al doilea si s-a instalat la conducere, scor 2-0, la adapostul unui break obtinut in game-ul al doilea. Jucatoarea noastra avea sa-si piarda insa serviciul in jocul urmator, fiind mitraliata la propriu de doua retururi castigatoare ale energicei rusoaice.

In cele din urma Niculescu a castigat setul secund la diferenta de un break si astfel partida a intrat in decisiv, un set al treilea care a fost adjudecat de Anna Blinkova, cu 6-4.

Niculescu ramane cu turul 3 atins in 2011, 2012 si 2014 drept rezultat etalon la Australian Open.

Ana Bogdan a jucat si ea marti dimineata, fiind eliminata fara istoric in de rusoaica Elena Vesnina, 7-5 6-2.

Romania ramane in concurs cu doua jucatoare, care vor evolua miercuri dimineata in turul 2, Irina Begu si Sorana Cirstea.



Monica Niculescu, eliminata de o debutanta din afara topului 100 WTA. Bogdan iese și ea