Australian Open

Monica Niculescu, aventura incheiata in calificarile pentru Australian Open. Mihaela Buzarnescu in turul doi!

Sursă foto: https://www.instagram.com/miki.buzarnescu

Jucatoarea Monica Niculescu si-a luat adio de la obiectivul unei noi prezente la Australian Open pe tabloul principal de concurs.

Sportiva clasata pe locul 144 mondial a pierdut, luni, in runda inaugurala a calificarilor care se disputa in Dubai din cauza restrictiilor impuse de autoritatile australiene ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Desemnata cap de serie numarul 28 in calificari, Monica Niculescu a fost invinsa de britanica Francesca Jones (foto), numarul 241 mondial, cu 6-3, 6-2.

Niculescu se va alege cu 25.000 de dolari si doua puncte in clasamentul WTA.

Laura Ioana Parr a parasit si ea calificarile pentru Australian Open dupa primul tur, fiind eliminata de Maryna Zanevska din Belgia, locul 252 mondial.

Zanevska a transat disputa in doua seturi, cu 6-3, 6-2.

Jacqueline Cristian a fost invinsa de Rebecca Marino, o jucatoare din Canada clasata pe locul 312 mondial, cu 6-4, 6-4.

Buzarnescu, sparge gheata

Mihaela Buzarnescu a devenit, luni, prima jucatoare din Romania care ajunge in turul 2 al calificarilor pentru Australian Open.

Favorita 22 a invins-o pe iberica Lara Arruabarrena, cu 6-4, 6-3, si va juca mai departe cu Claire Liu, o americanca de 20 ani cu patru titluri ITF in palmares si care n-a mai jucat niciodata pe tabloul principal de la AO.

Duminica, in prima zi a calificarilor, au fost eliminate alte doua reprezentante ale Romaniei, Irina Bara si Gabriela Talaba.

Nu mai putin de sapte reprezentanti ai Romaniei au intrat in calificarile pentru Australian Open, turneu care se va desfasura in perioada 8-21 februarie la Melbourne in conditii cu totul speciale din cauza pandemiei de coronavirus.



Monica Niculescu, aventura incheiata in calificarile pentru Australian Open. Mihaela Buzarnescu in turul doi!