Australian Open

Miza dubla la finala dintre Djokovic si Tsitsipas. De cate ori s-au mai duelat cei doi

Sursă foto: https://twitter.com/josemorgado

Ultimul act de la Australian Open 2023 ii va aduce fata in fate pe Novak Djokovic si Stefanos Tsitsipas.

Pentru fiecare dintre cei doi titlul din acest an ar o insemnatate speciala.

Djokovic ar castiga pentru a 10-a oara in cariera Australian Open, performanta unica in circuit. Oricum, sarbul este jucatorul cu cele mai multe finale la Antipozi, fiind urmat de Roger Federer (7) si Rafael Nadal (6).

La cei 24 de ani ai sai, Tsitsipas a mai disputat o singura finala de Mare Slem in cariera, pierduta chiar in fata lui Novak Djokovic la Roland Garros, in 2021. Grecul a condus atunci cu 2-0 la seturi!

Asadar, pentru Tsitsipas ar fi o premiera castigarea titlului la Australian Open, in timp ce Djokovic l-ar egala pe Nadal la numarul de trofee in turneele majore. Sarbul are acum 21 de titluri de Mare Slem.

Si pentru ca finala sa fie una exploziva, pe langa toate acestea mai exista si miza numarului unu mondial.

Cine castiga va deveni noul lider al clasamentului ATP, detronandu-l din aceasta pozitie pe spaniolul Carlos Alcaraz, marele absent de la Australian Open 2023.

Djokovic ar ajunge la 7070 puncte prin castigarea turneului sau ar ocupa locul trei, cu 6270 de puncte, in cazul unei infrangeri.

La randul sau, Tsitsipas ar totaliza 6995 de puncte in eventualitatea castigarii turneului, caz in care Alcaraz ar cobori pe doi, cu 6730 de puncte.

Scorul intalnirilor directe este 10-2 in favoarea lui Djokovic. Dupa ce a pierdut doua din primele trei confruntari cu Tsitsipas, sarbul le-a castigat pe urmatoarele noua. Tsitsipas are 2-1 in meciurile disputate pe hard, suprafata de la Australian Open.

Ultima oara cei doi s-au duelat in faza grupelor la Turneul Campionilor din 2022. Djokovic a castigat in doua seturi.



Miza dubla la finala dintre Djokovic si Tsitsipas. De cate ori s-au mai duelat cei doi