Australian Open

Mingi de meci salvate de Osaka pentru un loc in sferturi. Serena Williams ajungea si ea intre primele opt

Sursă foto: https://twitter.com/WTA

Japoneza Naomi Osaka si americanca Serena Williams sunt primele jucatoare calificate in sferturile de finala la Australian Open. Ambele jucatoare au disputat in optimi meciuri de cate trei seturi.

Naomi Osaka a avut parte de un test tare din partea ibericei Garbine Muguruza, salvand doua mingi de meci la 3-5 in decisiv, inainte de a obtine victoria cu 4-6, 6-4, 7-5.

Patru game-uri la rand a reusit Osaka intr-un final senzational de partida.

Serena Williams a trecut in optimi de Aryna Sabalenka, jucatoarea inceputului de an in tenisul feminin, cu 6-4, 2-6, 6-4.

Fosta lidera mondiala s-a desprins la 4-1 in decisiv, dar Sabalenka a revenit nesperat si a egalat scorul dupa opt game-uri.

Serena si-a castigat apoi serviciul si a fortat break-ul ramanand in carti pentru al 24-lea titlu de Mare Slem din cariera.

Urmatoarea adversara a Serenei Williams se decide intre Simona Halep si Iga Swiatek.

“Sunt fericita pentru calificare. Nu a fost deloc usor. Am simtit ca sunt aici, chiar si in game-urile pe care le-am pierdut foarte strans”, a spus Williams dupa meci.

In ceea ce o priveste pe Osaka, tripla castigatoare de Grand Slam o va intalni in sferturi pe taiwaneza Hsieh Su-Wei (35 ani).

Asiatica a trecut de Marketa Vondrousova, cu 6-4, 6-2, devenind cea mai varstnica jucatoare din Era Open care ajunge in premiera intr-un sfert de finala la un turneu de Mare Slem.



Mingi de meci salvate de Osaka pentru un loc in sferturi. Serena Williams ajungea si ea intre primele opt