Australian Open

Meci urias intre doua foste lidere mondiale in turul 3 la Australian Open

Sursă foto: twitter.com/tennis

Maria Sharapova si Angelique Kerber se infrunta, sambata, in sesiunea de seara pe Rod Laver Arena pentru un loc in optimile de finala.

De departe este cel mai atractiv meci al acestei faze a competitiei, meci posibil atat de devreme numai din cauza clasamentului slab al Mariei Sharapova.

Acesta vine dupa un meci castigat in fata Anastasiei Sevastova in care si-a castigat 82 la suta din punctele jucate cu primul serviciu si aproape jumatate din cele jucate cu a doua minge.

N-a fost nici pe departe un meci perfect din partea rusoaicei, care si-a pierdut de trei ori serviciul, dar ramane o victorie in doua seturi la o jucatoare din top 20. Sharapova mai are nevoie de constanta in joc pentru a redeveni jucatoarea dominatoare pe care o stiam inaintea momentului suspendarii pentru dopaj.

O eventuala eliminare in aceasta faza a competitiei ar fi o raritate pentru Sharapova, care n-a mai parasit un turneu de Mare Slem inaintea optimilor de la Wimbledon 2013.

Kerber are parte de un inceput foarte solid de sezon dupa un 2017 mai degraba dezamagitor, in care nemtoaica nu a reusit sa confirme ascensiunea din 2016.

Fosta lidera mondiala si-a regasit increderea in lovituri, are un retur prin care pune probleme serioase oricarui serviciu si arata o cadenta impresionanta. In primele doua meciuri a cedat doar noua game-uri.

Sharapova a castigat patru din cele sapte meciuri pe care le-a disputat pana acum impotriva lui Kerber, cea mai recenta intalnire a celor doua avand loc in 2015 la Stuttgart. Kerber a castigat atunci in trei seturi, insa Sharapova s-a impus in cele doua meciuri care au avut loc pe hard.



Meci urias intre doua foste lidere mondiale in turul 3 la Australian Open