Australian Open

Wawrinka in finala de la Australian Open. Prima de Mare Slem pentru elvetian

Cel putin un elvetian va disputa finala turneului masculin de la Australian Open dupa ce Stanislas Wawrinka s-a calificat, la cei 28 ani ai sai, in prima finala majora din cariera.

 

“Este uimitor, chiar nu stiu ce sa spun. Voi juca prima mea finala, desi nu ma asteptam. Sunt cu adevarat fericit”, a declarat Wawrinka la cald dupa meciul castigat in fata lui Tomas Berdych.

Wawrinka s-a impus in fata cehului, cu  6-3, 6-7 (1), 7-6 (3), 7-6 (4) si spune ca jocul agresiv a fost cheia meciului cu Berdych.

“Am servit bine si am incercat sa fiu agresiv, pentru ca el este un jucator bun, rapid si foarte greu de batut”, a mai spus Wawrinka.

Un singur break a facut diferenta in primul set in favoarea lui Wawrinka, acesta fiind de altfel si singurul break al meciului. Au urmat trei seturi decise la tie-break. Primul in favoarea lui Berdych, cehul concentrandu-se mult mai bine.

Wawrinka s-a revansat in urmatoarele doua seturi decise in jocul decisiv si a speculat erorile lui Berdych. Cehul a fost tradat in momentele cheie de serviciul sau puternic si in final s-a recunoscut invins.

Rafael Nadal si Roger Federer se intalnesc, vineri dimineata, in a doua semifinala. Ambii jucatori au un palmares zdrobitor in fata lui Wawrinka, dar dupa tenisul aratat de acesta la Australian Open putem spune ca cifrele ar putea ramane undeva in plan secund.



Wawrinka in finala de la Australian Open. Prima de Mare Slem pentru elvetian