Australian Open

Asa am trait Simona Halep – Sofia Kenin in turul 2 la Australian Open

Sursă foto: https://twitter.com/OroNoticias/

Simona Halep si Sofia Kenin au inchis sesiunea de zi pe arena centrala Rod Laver, joi, cu un meci din turul secund la Australian Open, primul turneu de Mare Slem al anului.

AusOpen - Turul 2 SET 1 SET 2 SET 3
Simona Halep (ROU) 6 6 6
Sofia Kenin (SUA) 3 7 4

SET 3, 6-4 Trei mingi de meci pentru Halep. Prima anulata de Kenin, dar Halep inchide in cele din urma acest meci calificandu-se in turul 3. O victorie grozava din partea liderei mondiale tinand cont de forma de moment a celor doua jucatoare.

SET 3, 5-4 Trei mingi de break pentru Halep! Primele doua anulate de Kenin, dar la a treia jucatoarea din Statele Unite trimite afara. Halep va servi pentru castigarea meciului.

SET 3, 4-4 Din nou egalitate dupa al doilea game la rand reusit de Halep. Intre timp in loja Simonei a ajuns si Adrian Marcu.

SET 3, 3-4 Rebreak Halep dupa un game de mare lupta cu schimburi din ce in ce mai aprige. Meciul intra in faza de rezistenta fizica si mentala.

SET 3, 2-4 Halep isi pierde serviciul si se afla intr-o mare dificultate, de unde la un moment a avut meciul in mana. Sa ne amintim ca a condus cu 3-0 in setul doi.

SET 3, 2-3 Un nou game de supravietuire pentru Kenin. Americanca a rezistat presiunii si a anulat doua mingi de break.

INFO: David Goffin il invinge pe Marius Copil, scor 3-1 la seturi.

SET 3, 2-2 Halep inchide acest game cu un serviciu as.

SET 3, 1-2 Minge trimisa in fileu de Simona si 40-15 pentru Kenin. "Ce sa-i fac?", pare a spune Halep catre echipa ei. Segarceanu raspunde cu gesturi discrete sa o dea peste fileu! In cele din urma game-ul e adjudecat de americanca dupa o minge trimisa afara de Halep.

SET 3, 1-1 Halep isi castiga serviciul cu un singur punct cedat.

SET 3, 0-1 Patru mingi de break a ratat Halep in acest game de peste zece minute! Kenin conduce pentru prima data in acest meci.

10:17 A inceput setul decisiv. In caz de egalitate la 6-6 vom avea un tie-break pana la 10 puncte.

Tie-Break: 5-7
Halep a inceput cu un as, s-a vazut apoi condusa cu 3-2. A revenit si condus cu 4-3 si 5-4. A comis doua erori nefortate la rand din totalul si a adus-o pe Kenin in postura de a avea minge de set. La 5-6 americanca a jucat de doua ori cu banda fileului, inainte ca Halep sa trimita lung afara.

SET 2, 6-6 Halep revine de la 0-40, o egaleaza de doua ori pe Kenin in prelungiri, dar nu poate forta break-ul decisiv.

SET 2, 6-5 Game la zero izbutit de Halep. Presiunea se muta pe umerii lui Kenin, care va servi sa ramana in meci.

SET 2, 5-5 Trei erori nefortate comise de Halep cu mingea in plasa fileului. O invitatie la joc pentru Kenin.

SET 2, 5-4 Halep gaseste la timp primul serviciu castigator la 40-30. Un game distanta pana la victorie, dar va servi insa Kenin in jocul urmator.

SET 2, 4-4 Kenin tine aproape dupa un nou game de serviciu adjudecat fara punct pierdut.

SET 2, 4-3 Raspuns de mare campioana din partea Simonei Halep. Game de serviciu la zero incheiat cu as.

SET 2, 3-3 Kenin intrerupe o serie de opt puncte castigate la rand cu o dubla greseala! Halep revine de la 15-40 si are o buna sansa de a trece in avantaj, dar un rever in lung de linie iese putin afara. Kenin egaleaza scorul dupa al treilea game la rand.

SET 2, 3-2 Primele mingi de break pentru Kenin in acest meci si jucatoarea americana obtine game-ul la zero cu un rever castigator in coltul terenului.

SET 2, 3-1 Kenin rezista in cel mai lung game de pana acum, unul in care Halep a revenit de la 15-40.

SET 2, 3-0 Primul game la zero reusit de Halep pe propriul serviciu in acest meci.

SET 2, 2-0 Scurta senzationala pusa de Halep ca raspuns la o executie similara a adversarei. Doua mingi de break, iar Kenin nu rezista presiunii si trimite in fileu. Halep se distanteaza.

SET 2, 1-0 Halep inchide game-ul cu un as, al treilea in meci.

9:19 A inceput setul al doilea cu Halep la serviciu.

SET 1, 6-3 Doua mingi de set pentru Halep la primire, dar are o fructifica pe prima si castiga setul in 33 de minute. Doua break-uri au facut pana la urma diferenta, desi la totalul punctelor diferenta a fost de doar cinci puncte (27-22).

SET 1, 5-3 Halep pune un as in teren la 40-15 si se apropie la un game distanta de castigarea primului set.

SET 1, 4-3 Al doilea game consecutiv adjudecat de Kenin fara punct pierdut pe propriul serviciu.

SET 1, 4-2 Din atac in aparare, Halep castiga cel mai disputat punct de pana acum cu un forehand in lung de linie pe langa Kenin urcata la fileu (30-0). Halep scapa apoi de putin un rever afara, dar in punctul urmator inchide cu o lovitura castigatoare de forehand.

SET 1, 3-2 Kenin reuseste primul game la zero de pana acum.

SET 1, 3-1 Senzationala lovitura de rever reusita de Halep in diagonala la 30-30. Se lungesc schimburile din ce in ce mai mult. Halep joaca lung si o forteaza pe adversara sa greseasca.

SET 1, 2-1 Primul game al meciului reusit de Kenin, unul decis la avantaje. Halep pastreaza avantajul unui break.

SET 1, 2-0 Halep isi castiga primul game de serviciu si se afla in controlul partidei inca de la inceput.

INFO: Intre timp Marius Copil a castigat primul set in fata lui David Goffin, cu 7-5.

SET 1, 1-0 Inceput ideal de partida pentru Halep, cu break. Kenin a comis numeroase erori nefortate.

8:42 Incepe meciul cu Sofia Kenin la serviciu. Se joaca pe arena centrala Rod Laver Arena, cu acoperisul tras.

8:40 Incalzirea s-a incheiat si meciul va incepe cu Halep la primire. Jucatoarea noastra a castigat tragerea la sorti.

8:30 Dupa un meci de peste patru ore inter Milos Raonic si Stan Wawrinka, in sfarsit ne apropiem de meciul Simonei Halep.


Lidera a ierarhiei mondiale si finalista la editia precedenta, Halep porneste cu prima sansa in fata unei americance de pe locul 37 mondial.

O arata si cotele oferite de FORTUNA pentru meciul dintre Halep si Kenin.

Cu toate acestea, Kenin are sansa ei daca tinem cont de forma de moment a celor doua jucatoare.

Halep a disputat doar doua meciuri in acest an, unul pierdut la Sydney contra lui Ashleigh Barty in doua seturi si un altul castigat aici la Australian Open in fata Kaiei Kanepi.

Pentru Halep succesul in trei seturi a fost primul dupa aproape cinci luni. De la Cincinnati, din semifinale, Halep nu mai invinsese pe nimeni.

Victoria din primul tur obtinuta cu revenire de la set pierdut este una de incredere si moral pentru Halep care, daca trece si de obstacolul Kenin, poate spera sa ajunga cat mai departe in fazele superioare.

Sa ne amintim ca in urma cu un an s-a accidentat la glezna in primul meci si apoi, de la partida la partida, a crescut nivelul jocului ajungand sa joace cu trofeul pe masa.

Kenin a castigat sapte din cele opt meciuri disputate in acest an, trecandu-si in cont la Hobart primul titlu din cariera.

Prin prezenta in turul doi Kenin are deja cel mai bun rezultat al carierei la Australian Open, unde in 2018 era eliminata in primul tur.

Halep si Kenin nu s-au mai intalnit niciodata pana acum.



Asa am trait Simona Halep – Sofia Kenin in turul 2 la Australian Open