Australian Open

Asa am trait Simona Halep - Iga Swiatek in optimile Australian Open

Sursă foto: https://twitter.com/Simona_Halep

Simona Halep a intalnit-o pe Iga Swiatek in optimile de finala la Australian Open, duminica, de la ora 10:00.

FINAL Halep - Swiatek 3-6, 6-1, 6-4
Pariati aici pe meciul Halep-Swiatek
Halep o intalneste pe Serena Williams in sferturi! (detalii aici)


SET 3, 6-4 Halep inchide meciul in stil de mare campioana, cu game la zero. Va fi al cincilea sfert de finala pentru Halep in cariera la Australian Open.

SET 3, 5-4 Swiatek ramane in meci dupa un game la zero pe propriul serviciu. Halep va servi insa pentru meci.

SET 3, 5-3 Halep se apropie la un game de victorie. A servit impecabil cu a doua minge la 40-30. Mult efect pe o minge de altfel moale si Swiatek returneaza afara.

SET 3, 4-2 Din nou doua game-uri avantaj pentru Halep dupa un serviciu solid de aceasta data.

SET 3, 3-2 Halep revine in fata pe tabela dupa un break la zero!

SET 3, 2-2 Swiatek ridica din nou nivelul jocului si anuleaza avantajul lui Halep. Break pentru poloneza cu forehand castigator in diagonala terenului.

SET 3, 2-1 Un game disputat pe serviciul polonezei. Halep a revenit de la 15-40, dar in cele din urma Swiatek a pus primul joc pe tabela in acest decisiv dupa un rever trimis afara de Halep.

SET 3, 2-0 Swiatek returneaza in fileu si Halep se desprinde nu inainte de a fi salvat o minge de break.

SET 3, 1-0 Break reusit de Simona Halep in debutul decisiviului. Jucatoarea noastr a profitat de o dubla eroare a adversarei.

SET 2, 6-1 Halep inchide hotarata setul al doilea, cu un serviciu care n-a lasat loc de nicio interpretare.

SET 2, 5-1 Inca un break pentru Halep si soarta setului secund e aproape pecetluita.

SET 2, 4-1 Greseste poloneza cu voleul de rever din apropierea fileului si Halep mentine avantajul break-ului obtinut anterior.

SET 2, 3-0 Un nou game solid reusit de Halep la serviciu, cu un singur punct cedat adversarei. Dupa 13 minute Halep are un avantaj consistent in acest set.

SET 2, 2-0 Poloneza trimite afara cu lovitura de dreapta si Halep reuseste primul ei break din a treia incercare in acest game.

SET 2, 1-0 Halep incepe cu un game alb de serviciu si conduce in premiera.

SET 1, 3-6 Nu trece mingea Simonei la 15-30 si Swiatek are doua sanse de set. Inca o data Halep nu gaseste terenul si setul inaugural e al polonezei dupa 38 de minute.

SET 1, 3-5 Trei erori la rand comise de Halep aduc tot atatea sanse de break pentru Swiatek. Poloneza a reusit primul game contra serviciului.

SET 1, 3-4 Pe un serviciu de 134 km/h Halep reuseste returul castigator. In schimb, pe o prima minge de 174 km/h jucatoarea noastra n-a mai avut nicio sansa. Punct senzational castigat de Halep la 15-30, castigat cu forehand castigator. Au urmat doua sanse de break ratate de Halep, primele in acest meci.

SET 1, 3-3 Halep revine de la 15-30 si salveaza game-ul. Swiatek ramane agresiva, reusind un forehand castigator din spatele terenului cu o minge de 138 km/h.

SET 1, 2-3 Raspunde si Swiatek cu un game la zero incheiat cu forehand castigator.

SET 1, 2-2 Halep isi castiga la zero game-ul de serviciu. Este primul joc alb al meciului.

SET 1, 1-2 Se merge in continuare cu serviciul. Swiatek ramane agresiva si face pasul in fata obligand-o pe Halep la eroare.

SET 1, 1-1 La 30-15 Halep a servit primul ei as in meci. Apoi, la urmatorul punct, Swiatek a trimis in fileu cu reverul.

SET 1, 0-1 Swiatek revine de la 0-30 pentru primul game pe tabela. Se joaca pe Rod Laver Arena fara spectatori in tribune.

10:15 Incepe meciul cu Swiatek la serviciu.


“E o mare provocare, pentru ca m-a zdrobit la Roland Garros. Va trebui sa joc mai bine. Sunt increzatoare si vom vedea”, a spus Simona Halep inaintea duelului cu Iga Swiatek.

Swiatek a invins-o pe Halep cu un categoric 6-1, 6-2 in optimile de la Roland Garros, turneu pe care poloneza avea sa-l castige in premiera.

Cele doua s-au mai intalnit in 2019 la acelasi turneu si in aceeasi faza a competitie.

Halep se impusese atunci cu 6-1, 6-0.

Asadar, infruntarea de la Australian Open va fi a treia si prima pe suprafata rapida.

Ajunsa pe locul 17 mondial, Iga Swiatek n-a cedat niciun set la editia din acest an a Australian Open.



Asa am trait Simona Halep - Iga Swiatek in optimile Australian Open