Australian Open

Asa am trait Rafael Nadal - Stefanos Tsitsipas in semifinale la Australian Open

Sursă foto: twitter.com/livetennis

Grecul care l-a invins pe Roger Federer in optimi a incercat fara succes repetarea surprizei si contra lui Rafael Nadal.Apasati aici pentru live video

Australian Open - Semifinale S1 S2 S3
Rafael Nadal (SPA) 6 6 6
Stefanos Tsitsipas (GRE) 2 4 0

SET 3, 6-0 Nadal inchide meciul dupa un game in care a salvat prima minge de break a lui Tsitipas. Pentru a cincea oara in cariera Nadal va disputa finala de la Australian Open. Adversarul se va alege intre Novak Djokovic si Lucas Pouille.

SET 3, 5-0 Nadal este de neoprit in acest meci. Inca un game adjudecat pe serviciul lui Tsitsipas.

SET 3, 3-0 Doua break-uri in fata acum pentru Nadal, jucator care la 40-30 pe serviciul advers inchide cu un smash spectaculos.

SET 3, 1-0 Nadal ramane dominator si debuteaza cu un break in ceea ce ar putea fi ultimul set al meciului.

SET 2, 6-4 Game la zero pentru Nadal pe propriul serviciu si spaniolul se apropie la un set distanta de calificarea in a cincea finala la Australian Open.

SET 2, 5-4 Nadal rupe echilibrul pentru prima data in acest set intr-un moment in care Tsitsipas echilibrase disputa. Spaniolul va servi pentru 2-0 la seturi.

SET 2, 4-4 Game la zero in dreptul lui Nadal la serviciu.

SET 2, 2-3 Tsitsipas rezista incredibil in acest game, revenind de la 0-40 cu cinci puncte castigate la rand.

SET 2, 2-2 In continuare Nadal isi castiga serviciul cu mare lejeritate, iar Tsitsipas inca asteapta prima sansa de break.

SET 2, 0-1 Inceput in forta pentru Tsitsipas in setul al doilea. Game la zero pentru grec.

SET 1, 6-2 Nadal inchide game-ul autoritar pe propriul serviciu. Procentaj de suta la suta la punctele jucate cu primul serviciu. Nicio minge de break pentru Tsitsipas in primul set.

SET 1, 5-2 Inca un break in dreptul lui Nadal, dupa ce Tsitsipas a avut 40-30 pe propriul serviciu.

SET 1, 4-2 Nadal ramane dominator pe propriul serviciu. Al doilea game consecutiv fara punct cedat.

SET 1, 3-1 Game la zero obtinut de Nadal pe propriul serviciu. Spaniolul incepe tare, la intimidare aproape, in fata tanarului grec Tsitsipas.

SET 1, 2-1 Nadal profita de prima minge de break a meciului si preia initiativa pe tabela.

10:47 A inceput meciul cu Tsitsipas la serviciu.

La Melbourne se inregistreaza 38 de grade Celsius la ora inceperii meciului.


Rafael Nadal porneste ca mare favorit in fata mai tanarului sau adversar, iar cele cinci victorii de pana acum fara set pierdut il recomanda pe spaniol ca fiind in mare forma.

Tsitsipas a avut numai meciuri de patru seturi, in doua dintre partide revenind de la 0-1, insa la varsta lui si dupa victoria obtinuta in fata lui Federer grecul are increderea la un nivel ridicat ca ar pleca si maine intr-o calatorie pe Luna.

Pentru Tsitsipas, locul 15 mondial la inceputul Australian Open, o eventuala victorie in fata lui Nadal si calificarea in finala ar inseamna patrunderea in topul zece mondial.

Nadal nu poate ajunge la primul loc, pozitie ocupata de Novak Djokovic, dar spaniolul este flamand dupa un nou titlu de Mare Slem. Ar fi al 18-lea din cariera si primul la Australian Open dupa cel din 2009 si alte trei finale pierdute de atunci.

De doua ori s-au mai intalnit pana acum Nadal si Tsitsipas, de fiecare data victoria revenindu-i spaniolului in minimum de seturi, la Barcelona pe zgura si la Toronto pe hard, ambele dispute in 2018.



Asa am trait Rafael Nadal - Stefanos Tsitsipas in semifinale la Australian Open