Australian Open

Asa am trait Halep cu Osaka in optimi la Australian Open

Sursă foto: twitter.com/australianopen

Simona Halep a jucat in optimi la Australian Open cu Naomi Osaka din Japonia, jucatoare de care a trecut in doua seturi. Click pentru imagini video live

FINAL Halep - Osaka 6-3, 6-2

SET 2, 6-2 Minge de meci pentru Halep. Retur castigator pe serviciul doi si partida e gata. Halep merge in sferturi pentru a treia oara in cariera la Australian Open.

SET 2, 5-2 Osaka reduce din diferenta, dar Halep reface rapid avansul de trei game-uri cu un joc la zero pe propriul serviciu. La un pas de victorie si calificarea in sferturi Simona.

SET 2, 4-1 Game la zero castigat de Halep pe propriul serviciu. Se aud incurajari puternice din tribuna: "Simona, Simona!". Fanii simt ca victoria e aproape.

SET 2, 3-1 Mai agresiva ca niciodata in acest turneu, Halep forteaza un nou break si are sansa distantarii decisive spre sferturile de finala.

SET 2, 2-1 Doua mingi de break salvate de Halep intr-un game foarte disputate. Lidera mondiala o forteaza pe Osaka sa greseasca de fiecare data cand accelereaza jocul.

SET 2, 1-1 Halep nu o lasa pe Osaka sa se bucure prea mult de break si raspunde imediat. Game castigat contra serviciului dupa un punct in care a insistat pe reverul adversarei.

SET 2, 0-1 Osaka incepe setul cu un break ajutata de mingea trimisa de Halep in fileu. Primul break al meciului pentru japoneza la a sasea incercare.

SET 1, 6-3 Minge de set ratata de Halep, dar presiunea ramane pe Osaka si aceasta greseste cu reverul. Fanii romani scandeaza "Simona nu uita astazi vrem victoria!".

SET 1, 5-3 Halep isi castiga game-ul de serviciu si se distanteaza pe tabela.

SET 1, 4-3 Primul break al meciului este reusit de Halep dupa un schimb lung cu minge trimisa putin afara de Osaka.

SET 1, 3-3 Halep greseste mai mult si ajunge la noua erori nefortate. Osaka are o noua minge de break, pe care o rateaza dupa un raliu in care Halep s-a aparat in stilul caracteristic. Halep salveaza in total nu mai putin de patru mingi de break in acest game.

SET 1, 2-3 Game la zero adjudecat de Osaka pe propriul serviciu. Mai multa prospetime in jocul japonezei pana acum.

SET 1, 2-2 Halep salveaza prima minge de break a meciului si inchide game-ul cu un serviciu as.

SET 1, 1-2 Primele emotii pentru Osaka. Aceasta revine de la 15-30 si castiga game-ul cu trei puncte la rand. Halep a reusit o frumoasa lovitura castigatoare de forehand dupa un raliu.

SET 1, 1-1 Halep egaleaza cu serviciul intr-un game decis la avantaje.

SET 1, 0-1 Osaka pune primul game pe tabela. Halep a reusit un retur castigator si a aratat ca Osaka e limitata in raliuri. Serviciul japonezei la prima minge este unul puternic si trebuie evitat pe cat posibil.

8:12 Incepe meciul cu Osaka la serviciu. Halep ofensiva de la prima minge, ataca returul in lung de linie si obtine punctul.

8:09 Meciul este arbitrat din scaun de chinezoaica Juan Zhang.

8:06 Osaka a castigat tragerea la sorti si alege sa serveasca prima in debutul partidei. Incepe incalzirea.

8:04 Pana acum se cunosc trei dintre sferturile de finala: Wozniacki - Suarez Navarro, Mertens - Svitolina si Kerber - Keys. Invingatoarea meciului dintre Halep si Osaka se va duela in sferturi cu o jucatoare din Cehia, Strycova sau Karolina Pliskova.

8:02 Cele doua jucatoare sunt pregatite sa intre pe teren.

Naomi Osaka ocupa locul 72 mondial, dar de fiecare data contra ei Halep a avut nevoie de set decisiv pentru a castiga, in 2016 la Roland Garros si in 2017 la Miami.

Meciul celor doua se va juca pe Margaret Court Arena, al treilea teren ca marime de la Melbourne, locul unde Halep a trecut de Eugenie Bouchard in turul secund, cu 6-2, 6-2.

Halep si Osaka s-au mai intalnit de doua ori pana acum, ambele intalniri fiind castigate de jucatoarea noastra in set decisiv.

Prima intalnire a avut loc pe zgura, la Roland Garros in 2016 – turul 3, Halep pierzand atunci primul set, pentru ca in 2017 jucatoarea noastra sa se impuna pe hard la Miami – turul 2.

Osaka se afla la cea mai buna performanta din cariera intr-un turneu de Mare Slem, in timp ce Halep are nevoie de o victorie pentru a-si egala rezultatul etalon la Australian Open, sferturi de finala.



Asa am trait Halep cu Osaka in optimi la Australian Open