Australian Open

Asa am trait Federer - Nadal in finala la Australian Open

Sursă foto: twitter.com

Am transmis in aceasta pagina live text duminica dupa 10:30 finala masculina de la Australian Open in care s-au duelatRoger Federer si Rafael Nadal.

FINAL Federer - Nadal 6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3

SET 5, 6-3 Doua mingi de break salveaza Federer si castiga meciul din a doua sansa, dupa care izbucneste in lacrimi de fericire. Tocmai a obtinut al 18-lea titlu major din cariera. Nadal ramane la cota 14, dar are cativa ani in plus fata de elvetian si sansa unor noi trofee in anii care urmeaza.

SET 5, 5-3 Federer obtine break-ul din a doua incercare si va servi pentru castigarea titlului. Nadal a revenit de la 0-40, a mai salvat apoi inca o minge, dar in cele din urma Federer a facut diferenta cu un retur fabulos in diagonala scurta a terenului.

SET 5, 4-3 Federer este pe val si obtine al treilea game la rand cu o demonstratie de forta la serviciu. Un game la zero si toata presiunea se muta pe Nadal.

SET 5, 3-3 Break Federer, al cincilea pentru elvetian in acest meci. Serviciul lui Nadal s-a clatinat pentru prima data din setul al treilea incoace.

SET 5, 1-3 Un game de mare lupta pe care Nadal il castiga nu inainte de a fi salvat minge de break.

SET 5, 1-2 Federer isi castiga rapid game-ul de serviciu, dupa care solicita interventia fizioterapeutului oficial pentru o problema musculara la piciorul drept.

SET 5, 0-2 Doua mingi de break salveaza Nadal bazandu-se pe serviciu si pe un forehand care sapa adanc in terenul lui Federer.

SET 5, 0-1 Forehand-ul il tradeaza din nou pe Federer si Nadal obtine break-ul in decisiv.

STATISTICA SET 4: Nicio minge de break pentru Federer, in timp ce Nadal n-a comis decat 3 erori nefortate fata de cele 13 ale adversarului sau.

SET 4, 3-6 Nadal, al doilea game de serviciu in care nu-i lasa niciun punct lui Federer. Avem set hotarator!

SET 4, 2-5 Game la zero adjudecat de Nadal la serviciu. Spaniolul aproape sa trimita meciul in decisiv. 

SET 4, 2-4 Federer salveaza minge de break si iese din dificultate cu doi asi intr-un game foarte complicat.

SET 4, 1-4 Fabuloasa minge castigata de Nadal, de departe punctul meciului dupa un schimb prelungit cu lovituri la limita de ambele parti. Spaniolul se distanteaza pe tabela la adapostul break-ului obtinut anterior.

SET 4, 1-3 Nadal ii ingroapa o minge lui Federer sub fileu si obtine primul break in acest set.

STATISTICA SET 3: Federer l-a dominat pe Nadal in jocul ofensiv, cu 18 puncte direct castigatoare fata de cele doar 4 ale spaniolului. Nadal a avut cinci mingi de break, fara insa a profita de vreuna.

SET 3, 6-1 Federer salveaza minge de break si inchide game-ul, respectiv setul, cu o scurta la fileu.

SET 3, 5-1 Break Federer si balanta se inclina aproape decisiv in favoarea acestuia. 

SET 3, 4-1 Serviciul lui Federer este impenetrabil in acest moment. Al doilea game consecuiv la zero adjudecat de elvetian.

SET 3, 3-1 Nadal revine de la 15-40 si castiga un game maraton in care a servit doar al 3-lea sau as. Federer are 10.

SET 3, 3-0 Game la zero Federer pe propriul serviciu. Ce inceput de set pentru elvetian! Rafa e in corzi.

SET 3, 2-0 Este randul lui Federer sa treaca la ofensiva. Elvetianul obtine break-ul!

SET 3, 1-0 Federer salveaza doua mingi de break intr-un game extrem de disputat. Nadal e din ce in ce mai agresiv.

STATISTICA SET 2: Diferenta a fost facuta de numarul erorilor nefortate. Federer a gresit de 15 ori fara a fi provocat, in timp ce Nadal n-a avut decat 4 astfel de mingi cedate gratuit.

SET 2, 3-6 Nadal egaleaza situatia la seturi si finala se reduce de acum la cel mai bun din urmatoarele trei seturi.

SET 2, 2-5 Nadal intrerupe seria de doua game-uri la rand a lui Federer cu un joc adjudecat la zero pe propriul serviciu.

SET 2, 1-4 Federer isi ia inapoi unul dintre break-uri si ramane in acest set secund. Nadal pastreaza insa un break avantaj.

SET 2, 0-4 Al doilea break in contul lui Nadal. Spaniolul a avut chiar si 40-0 pe serviciul lui Federer. Elvetianul a recuperat doar doua puncte.

SET 2, 0-3 Doua mingi de break irosite de Federer in acest game. Elvetianul trimite afara un retur si Nadal se distanteaza pe tabela.

SET 2, 0-2 Primul break al meciului pentru Nadal si spaniolul ridica dintr-odata nivelul jocului sau. Federer sub presiune.

STATISTICA SET 1: Federer a dominat la punctele direct castigatoare (13-5) si fost mai agresiv in mingile jucate la fileu (5/7 fata de 2/2 Nadal).

SET 1, 6-4 Nadal intrerupe seria de 11 puncte la rand reusite de Federer pe propriul serviciu, dar se dovedeste un simplu foc de paie. Roger inchide setul cu alte patru puncte consecutive.

SET 1, 5-4 Nadal isi castigat game-ul de serviciu si ramane in set. Federer va servi pentru castigarea primului act la 30 de minute de la debutul partidei.

SET 1, 5-3 Game la zero Federer, al doilea consecutiv la serviciu pentru campionul elvetian.

SET 1, 4-3 Federer rupe echilibrul cu break dupa un rever out al lui Nadal. Anterior, Federer atacase spectaculos cu un voleu castigator in lung de linie dupa o minge scurta a lui Nadal.

SET 1, 3-3 Primul game la zero reusit de Federer pe propriul serviciu. Niciun break pana acum in aceasta finala monumentala.

SET 1, 1-1 Nadal incepe mai ofensiv si ataca orice minge, insa Federer il tine la respect cu un prim serviciu eficient.

SET 1, 0-1 Un prim game la zero adjudecat de Nadal. Schimburi intense inca de la primele mingi puse in teren.

10:38 Incepe finala cu Nadal la serviciu.

Va fi a doua finala la Australian Open in care se infrunta cei doi mari campioni dupa cea din 2009 castigata de Nadal.

Federer vizeaza al 18-lea titlu de Mare Slem, in timp ce pentru Nadal o victorie la Melbourne i-ar aduce trofeul major cu numarul 15 din cariera.

La finale de Mare Slem Federer se afla in avantaj in fata lui Nadal (28-21).

Federer si Nadal se infrunta pentru a 35-a oara in cariera. Nadal conduce cu 23-11 la general.



Asa am trait Federer - Nadal in finala la Australian Open