Australian Open

Roger Federer in finala de la Australian Open. Il asteapta pe Rafa!

Sursă foto: twitter.com/tennisportugal

Roger Federer s-a calificat pentru a sasea oara in cariera in ultimul act la Australian Open, turneu pe care l-a castigat de patru ori pana acum. Adversar ii va fi marele sau rival Rafael Nadal sau bulgarul Grigor Dimitrov, un outsider la acest nivel.

Federer s-a impus in fata lui Wawrinka dupa trei ore de tenis spectacol, cu 7-5, 6-3, 1-6, 4-6, 6-3, si ramane neinvins in disputele pe hard cu acesta (14-0).

Primele doua seturi au fost la discretia lui Federer, de fiecare data cate un break facand diferenta in fata cvadruplului campion de la Melbourne.

Wawrinka a revenit puternic in meci dupa un set al treilea adjudecat cu doua break-uri in fata.

Mai mult decat atat, Wawrinka a inceput cu break setul al patrulea, doar pentru a-si ceda la randul sau serviciul in jocul patru (2-2).

Un nou break reusit (5-4) l-a adus pe Wawrinka in postura de a servi pentru 2-2 la seturi, ceea ce s-a si intamplat dupa primul game la zero trecut in cont de cel supranumit “Stan The Man” (trad. - Stan Omul).

Decisivul a fost unul extrem de incordat, ambii jucatori ratand sanse importante de a rupe echilibrul in debut. Mai intai Federer a salvat o minge de break la 1-1, pentru ca apoi Wawrinka sa egaleze la doi de la 0-30 pe propriul serviciu.

In jocul cinci Federer a salvat o alta minge de break dupa ce avusese 40-15, pentru a rupe decisiv echilibrul cu break distantandu-se la 4-2 si apoi 5-2.

Wawrinka a cedat primul in acest joc al nervilor comitand doar a doua dubla greseala a sa intr-un moment de cumpana, la minge de break pentru Federer.

Federer a servit solid in ultimul game si a castigat detasat calificandu-se in a 28-a finala de Grand Slam si a 137-a finala din cariera de jucator profesionist.

Cu 17 titluri de Mare Slem in palmares, Federer va juca din nou cu trofeul pe masa pentru prima data dupa US Open 2015. La Melbourne, unde are patru titluri, ultimul in 2010.

Federer n-a mai triumfat intr-un turneu de Mare Slem de la Wimbledon 2012. De atunci a adunat trei finale pierdute, doua la Wimbledon si una la US Open.

O singura finala a pierdut Federer la Australian Open, in 2009 contra lui Rafael Nadal, jucator pe care are mari sanse sa-l reintalneasca acum din nou. Ce meci ar fi!

FINAL Federer - Wawrinka 7-5, 6-3, 1-6, 6-4, 6-3

SET 5, 6-3 Federer castiga meciul si va juca pentru a sasea oara finala de la Australian Open.

SET 5, 5-3 Game de serviciu pe care Wawrinka il adjudeca dupa un prim serviciu as, al 10-lea in acest meci.

SET 5, 5-2 Federer isi castiga game-ul de serviciu cu un smash fabulos. Wawrinka va servi pentru a ramane in acest meci fabulos.

SET 5, 4-2 Dubla greseala comisa de Wawrinka la 15-40 si Federer obtine primul break in decisiv.

SET 5, 3-2 Federer conduce 40-15, dar Wawrinka nu cedeaza si trimite game-ul in prelungiri unde are minge de break. O rateaza si Federer ramane la conducere.

SET 5, 2-2 Wawrinka revine de la 0-30 pe propriul serviciu si egaleaza scorul dupa mai multe lovituri explozive. Federer a prins o rama nefericita la 30-15 pentru el. Mirka, sotia lui, isi pune mainile la ochi dupa aceasta ratare.

SET 5, 2-1 Federer salveaza o minge de break si ramane la conducere.



Roger Federer in finala de la Australian Open. Il asteapta pe Rafa!