Australian Open

Djokovic il invinge in trei seturi pe Paul si va juca pentru a 33-a oara o finala de Mare Slem

Sursă foto: https://twitter.com/josemorgado

Fostul lider mondial Novak Djokovic l-a intalnit pe americanul Tommy Paul pentru un loc in finala Australian Open 2023, acolo unde s-a calificat deja grecul Stefanos Tsitsipas. Djokovic s-a impus in fata lui Paul, cu 7-5, 6-1, 6-2, la capatul unui meci in care doar primul set a contat, cand americanul a revenit de la 1-5 la 5-5. In rest, o dominare apasatoare din partea lui Djokovic, care a trecut cu maturitate peste momentele mai dificile din primul set.

Meciul a inceput cu un game lung de sapte minute pe serviciul lui Djokovic, sarbul reusind sa anuleze doua sanse de break din partea americanului. Djokovic a raspuns imediat cu break, punand presiune inca din start pe serviciul lui Paul.

Fara sa joace grozav, dovada fiind cele 12 erori nefortate, Djokovic s-a desprins la 4-1, dupa ce a revenit de la 0-30 intr-un game complicat. Sarbul a simtit ca jocul nu-i merge si a adresat cateva cuvinte spre tabara lui din care lipsea tatal Srdjan, autosuspendat de la aceasta semifinala.

Soart a parut ca e decisa dupa al doilea break obtinut de Djokovic (5-1). Paul a trimis neglijent cu forehand-ul afara, dupa ce anterior daduse oarecum semne ca incepe sa intre in partida. Doar numarul mai mare de erori nefortate comise de american au facut sa para ca Djokovic este jucatorul mai bun pe teren.

Djokovic a servit pentru castigarea setului si a ratat, la 40-30, sansa de a inchide primul act, trimitand mingea cu forehand-ul in fileu. In cele din urma Paul a reusit primul lui break din meci pastrand suspansul. Djokovic a continuat sa fie nervos si a intrat intr-o polemica cu arbitrul din scaun.

Americanul Paul a recuperat si al doilea break dupa un schimb fabulos de 30 de lovituri, revenind la 4-5. Djokovic a continuat sa greseasca si sa simta presiunea revenirii adversarului. Nu mai putin de 22 de erori nefortate pentru sarb si setul era departe de a fi incheiat.

De la 5-1 si 40-30 pentru Djokovic scorul a devenit 5-5 dupa o revenire fabuloasa a americanului Paul. Acesta si-a crescut vizibil nivelul, in timp ce fostul lider mondial a continuat sa joace slab.

Djokovic s-a trezit ca dintr-un vis urat si a fortat castigarea setului inaugural cu doua game-uri care au amintit de adevaratul Nole. La 6-5, sarbul a revenit de la 0-30 pe serviciul advers si a profitat de un forehand trimis afara de adversar. Imediat, Djokovic a dus mana la ureche in continuarea dialogului cu cei care-l contesta.

24 de erori nefortate comise de Djokovic intr-un prim set de 58 de minute.

Setul secund a inceput dupa acelasi scenariu ca primul. Djokovic s-a desprins la 2-0, cu break in fata. Paul a continuat sa joace ofensiv, cautand in permanenta linia terenului in schimbul de mingi.

Djokovic s-a desprins la 3-0, insa nu inainte de a salva nu mai putin de trei mingi de break. Sarbul s-a tinut din nou cu mana de coapsa piciorului stang dupa un schimb disputat, semn ca acolo exista o problema care ii da batai de cap.

Un al doilea break l-a dus pe Djokovic la 4-0 in setul secund pe fondul erorilor tot mai numeroase comise de Paul. In plus, Djokovic si-a trecut in cont un game alb (5-0) incheiat cu as, al 11-lea din meci. Dezarmant pentru un Paul care nu si-a mai gasit busola dupa revenirea din primul set.

Djokovic a inchis setul secund la serviciu cu un categoric 6-1. Un set in care Nole a jucat mult mai ingrijit si in care a gresit foarte putin (6-8 erori nefortate).

Setul al treilea a fost de asemenea la discretia lui Djokovic, sarbul impunandu-se cu 6-2. O singura data a avut Nole emotii, la 3-0, cand a salvat singura minge de break a lui Paul in acest set trei.

Djokovic ajunge pentru a 33-a oara in cariera intr-o finala de Mare Slem si-l va intalni pe grecul Stefanos Tsitsipas in tentativa de a cuceri titlul cu numarul 10 la Australian Open.



Djokovic il invinge in trei seturi pe Paul si va juca pentru a 33-a oara o finala de Mare Slem