Australian Open

Novak Djokovic il invinge Roger Federer in semifinale la Australian Open

Novak Djokovic si Roger Federer s-au intalnit pentru a 45-a oara in cariera, iar miza meciului de joi este calificarea in finala de la Australian Open. Vedeti mai jos amanunte in timp real de la meciul disputat la Melbourne pe arena Rod Laver.

Djokovic - Federer 6-1, 6-2, 3-6, 6-3

Extrem de concentrat si de motivat, Djokovic a castigat primul set cu un categoric 6-1 in doar 22 de minute (!). Un scor care nu mai lasa loc de nicio interpretare si pe care Djokovic l-a mai reusit o singura data in fata lui Federer, in semifinalele de la US Open, editia 2010.

Niciodata pana acum Federer nu a castigat un meci de "Cel mai bun din 5 seturi" in fata lui Djokovic in care a pierdut primul set. O singura data, in cele 22 de victorii obtinute, Federer a castigat revenind de la 0-1 la seturi.

Dupa pierderea primului set, Federer a continuat sa nu se regaseasca nici in al doilea, astfel ca Djokovic s-a distantat la 4-1 cu doua break-uri in fata. Federer a salvat doua mingi de set pe propriul serviciu, la 1-5, dar jucatorul elvetian nu a facut decat sa prelungeasca un deznodamant previzibil pentru setul al doilea. Djokovic a inchis setul in game-ul urmator, la serviciu, fara a-i lasa nici macar un punct lui Federer.

Se intampla doar a doua oara in 352 meciuri de Mare Slem cand Federer obtine doar trei sau mai putine game-uri in primele doua seturi ale unei intalniri. S-a intamplat doar in 2001 contra lui Andre Agassi la US Open.

Neavand ce sa mai piarda, Federer a inceput sa joace mai relaxat in setul al treilea si sa loveasca precum in vremurile lui de glorie. La 3-2 pentru el, Federer a beneficiat de primele sale mingi de break si, dupa un game de peste 10 minute, elvetianul castiga in premiera pe serviciul lui Djokovic din a patra incercare. Federer a reusit in acest game si cel mai spectaculos punct al meciului, un voleu de sub fileu la o scurta pusa de Nole.

Federer si-a castigat apoi game-ul de serviciu, unul in care a servit al treilea sau as si a revenit de la 15-30, distantandu-se la 5-2 pe tabela. Pana la final elvetianul si-a conservat serviciul si a redus din diferenta, scor 6-3, dupa un forehand scapat mult in afara terenului de Djokovic. Statistica punctelor castigate de Federer in primele trei seturi vorbeste de la sine despre cresterea nivelului din partea elvetianului: 11 (Set 1), 16 (Set 2) si 35 de puncte castigate (Set 3). 

Djokovic a transat in cele din urma disputa cu 6-3 in setul patru si s-a calificat in finala turneului. Sarbul va juca in ultimul act cu invingatorul dintre Andy Murray si Milos Raonic.



Novak Djokovic il invinge Roger Federer in semifinale la Australian Open