Australian Open

Australian Open: Horia Tecau a pierdut in decisiv finala la dublu mixt. Ramane cu titlul din 2012

Ati urmarit in aceasta pagina, duminica de la ora 7 a diminetii, finala probei de dublu mixt de la Australian Open in care s-au intalnit perechile Horia Tecau/Coco Vandeweghe si Ivan Dodig/Elena Vesnina.

Final Tecau/Vandeweghe - Soares/Vesnina 4-6, 6-4, 5-10

"Este a treia finala a mea aici. Ii multumesc lui Coco. A fost o saptamana frumoasa si sper sa mai jucam impreuna", a declarat Tecau dupa meci.

Tecau si Vandeweghe au rupt echilibrul devreme si s-au distantat la 2-0 si 3-1 in debutul meciului. Re-break-ul s-a produs dupa al optulea game (4-4), cand Vandeweghe a comis o dubla greseala la 15-40 pe serviciul sau.  Dupa trei game-uri la rand, Soares si Vesnina au preluat in premiera conducerea, scor 5-4. In cele din urma primul set a intrat in contul celor doi, dupa 32 de minute. Diferenta a fost facuta primul serviciu al carui procentaj a fost de 80%.

Din nou break pentru Tecau si Vandeweghe in debutul setului. S-a facut 2-0 dupa doua mingi de break salvate pe serviciul lui Horia. Un al doilea break a dus scorul la 4-0 pentru Tecau si Vandeweghe. Cu un serviciu puternic si doi asi la rand (opt in total), Tecau a dus scorul la 5-1, dar perechea adversa a legat trei game-uri la rand. La 5-4, Tecau si Vandeweghe au salvat nu mai putin de patru mingi de break si au inchis setul dupa 37 de minute. Un set secund in care Tecau si Vandeweghe au reusit un numar dublu de puncte direct castigatoare (18), in timp ce serviciul perechii adverse a scazut la 62%.

S-a ajuns astfel in game-ul decisiv de primul la zece. Tecau si Vandeweghe au inceput promitator, conducand cu 3-0, dar Soares si Vesnina au intors scorul dupa sase puncte la rand. S-a facut apoi 6-5, insa au urmat alte patru puncte in contul perechi ruso-braziliene si astfel victoria a fost obtinuta de cei doi cu 10-5 in tie-break.

Pentru Tecau este a treia finala la dublu mixt in turneul de la Melbourne, dupa cea castigata in 2012 alaturi de Bethanie Mattek-Sands si cea pierduta in 2014 in echipa cu Sania Mirza.

Tecau vine dupa un 2015 in care a cucerit titlul la dublu alaturi de Jean-Julien Rojer in turneul de la Wimbledon, cei doi triumfand la final de sezon si in Turneul Campionilor.



Australian Open: Horia Tecau a pierdut in decisiv finala la dublu mixt. Ramane cu titlul din 2012