Australian Open

Andy Murray il invinge in cinci seturi pe Milos Raonic pentru un loc in finala de la Australian Open

Andy Murray si Milos Raonic s-au intalnit, vineri, in a doua semifinala de la Australian Open intr-un meci de peste patru ore. Murray, al doilea favorit pe tabloul de simplu, a revenit de doua ori dupa ce a fost condus la seturi si va juca duminica a cincea finala din cariera la Melbourne. Il va intalni pe liderul mondial Novak Djokovic. Murray a pierdut toate cele patru finale anterioare.

FINAL Murray - Raonic 4-6, 7-5, 6-7, 6-4, 6-2

Raonic a inceput meciul cu un game castigat pe serviciul lui Murray si a reusit sa pastreze acest avantaj pana la finalul setului inaugural, unul adjudecat cu 6-4.

Ambii jucatori au ridicat nivelul jocului in al doilea set, iar Murray a fost mult mai conservator cu punctele jucate pe propriul serviciu lasandu-i mai putine sanse adversarului sau.

Echilibrul s-a mentinut pana in prelungirile setului, cand Murray a izbutit break-ul decisiv prin care egala scorul pe tabela, scor 7-5.

Un game 12 inchis de Raonic cu un voleu in fileu din apropierea plasei, dupa ce Murray reusise anterior o lovitura spectaculoasa de trecere cu dreapta in diagonala terenului.

Setul al treilea a debutat cu nu mai putin de cinci game-uri la zero pentru cei doi la serviciu, cu Murray in fata (3-2). Abia in game-ul sase britanicul a intrerupt aceasta serie luandu-i un punct lui Raonic pe serviciul acestuia.

S-a ajuns in cele din urma in tie-break, unde canadianul cotat cu a 13-a sansa la castigarea turneului a servit mai bine si a inchis jocul decisiv la patru, dupa ce se distantase hotarator la 5-2.

Murray a trimis meciul in decisiv dupa un set patru adjudecat, cu 6-4, in 55 de minute. Un singur break a facut diferenta in game-ul sapte, insa Murray a salvat minge de break cand a servit doua mingi de break la 5-4 pentru el.

Cu doua break-uri luate devreme, Murray a controlat autoritar decisivul si a inchis partida cu un game alb pe propriul serviciu dupa mai bine de 4 ore de joc.



Andy Murray il invinge in cinci seturi pe Milos Raonic pentru un loc in finala de la Australian Open