Australian Open

Alexandra Dulgheru pierde in doua seturi cu Angelique Kerber in turul 2 la Australian Open

Ati urmarit joi dupa ora 10:00 meciul pe care Alexandra Dulgheru, singura jucatoare din Romania ramasa in competitia de simplu la Australian Open, l-a sustinut contra lui Angelique Kerber din Germania, a 7-a favorita a turneului.
Pariaza pe Australian Open: Bonus special la NetBet pentru Australian Open - O saptamana de tenis | Bonus general de 450 de lei la NetBet | Bonus de 200 de lei la Winmasters, vezi aici cotele de la Australian Open

Un meci fara istoric, dominat de Kerber aproape de la un capat la altul. Jucatoarea din Germania a castigat rapid primul set, cu doua break-uri in fata, pentru ca in al doilea Dulgheru sa tina aproape pana la 4-4.

Jucatoarea noastra a incercat schimbarea strategiei din mers, dupa ce tactica jocului din spatele terenului incercata in debut s-a dovedit cel putin ineficienta.

Dulgheru a jucat serviciu voleu si a atacat mai mult la fileu in setul al doilea, avand un break in fata la un moment dat (2-1). Nu a reusit sa profite de avantajul creat si Kerber a intors scorul in favoarea sa (3-2), pentru ca apoi cele doua sa mearga cap la cap pana la 4-4.

Kerber a inchis meciul cu un break si astfel Romania ramane fara nicio jucatoare in turneul de simplu de la Australian Open dupa doar patru zile de competitie.

FINAL Dulgheru - Kerber 2-6, 4-6

SET 2, 4-6 Kerber inchide meciul cu un voleu care o surprinde total pe Dulgheru. Aceasta a crezut ca mingea va iesi afara, apoi si-a dat seama ca prinde terenul si n-a mai reusit sa o ajunga.

SET 2, 4-5 Atac la fileu din partea lui Kerber. Aceasta revine la conducere si strange pumnul. Meciul devine unul intens si acum toata presiunea se muta pe Dulgheru. 

SET 2, 3-3 Dulgheru joaca serviciu voleu, ceea ce vedem destul de rar in tenisul feminin, si egaleaza scorul pe tabela. O reactie care o surprinde pe Kerber.

SET 2, 2-2 Dulgheru trimite afara cu forehand-ul la minge de break pentru Kerber si nu reuseste sa dubleze break-ul obtinut anterior.

SET 2, 2-1 Break Dulgheru si, pentru prima data in acest meci, jucatoarea noastra trece la conducere.

SET 2, 0-1 Game la zero pentru Kerber pe propriul serviciu in debutul setului secund.

SET 1, 2-6 Final de prim set cu Kerber obtinand un nou break. Un set in care Kerber a avut mai multe puncte direct castigate (7-3) si in care fructificat trei din cele opt sanse de break.

SET 1, 2-5 Primul set se prelungeste. Dulgheru isi ia inapoi unul din cele doua break-uri cedate profitand de relaxarea adversarei.

SET 1, 1-5 Dulgheru isi pierde pentru a doua oara serviciu intr-un game in care a comis si o dubla eroare. Kerber va servi pentru set dupa doar 22 de minute de la startul partidei.

SET 1, 1-4 Game solid pentru Kerber la serviciu, cu un singur punct cedat. Nemtoaica ajunge la sase puncte castigate direct cu lovitura de backhand.

SET 1, 1-3 Kerber rupe echilibrul cu primul break al meciului, unul pe care il obtine cu un lob perfect dupa o urcare a lui Dulgheru in fata.

SET 1, 1-1 Excelent serviciu as din partea Alexandrei la 30-30. Urmeaza insa un backhand care se opreste in fileu (Egalitate). Kerber trimite mult afara cu forehand-ul si game-ul ii revine lui Dulgheru.

SET 1, 0-1 Kerber isi adjudeca game-ul de serviciu si transmite un mesaj important din spatele liniei terenului. Nemtoaica a cautat sa loveasca decisiv de fiecare data si a surprins-o pe Dulgheru cu un backhand castigator.

10:11 Incepe meciul cu Kerber la serviciu. In 2015, Kerber era eliminata in primul tur la Australian Open de Irina Begu.

10:03 Dulgheru castiga tragerea la sorti si alege sa primeasca in game-ul inaugural.

10:02 Cele doua jucatoare au patruns pe terenul arenei Margaret Court.

Kerber (favorita nr. 7 la Melbourne) a castigat ambele dispute de pana acum cu Dulgheru: un 6-2, 6-1 in 2010 la Beijing si un 6-3, 6-1 la US Open in 2015 (primul tur).

Dulgheru a trecut in premiera de primul tur de la Australian Open, invingand-o de Storm Sanders.

Romania a ramas doar cu Dulgheru in competitie, dupa ce in turul 1 au parasit turneul Andreea Mitu - un debut nefericit, Simona Halep, invinsa dupa un meci dubios si Irina Begu - un meci de 80 de minute, iar in turul 2 a iesit si Monica Niculescu.

Tot joi vor debuta in competitia de dublu Horia Tecau si Florin Mergea. Tecau este principal favorit alaturi de Jean-Julien Rojer, in timp ce Mergea este cotat cu sansa a 4-a alaturi de indianul Rohan Bopanna.

In competitia feminina de dublu, Irina Begu si Monica Niculescu vor cauta revansa dupa eliminarile premature suferite la simplu. Cele doua dau piept cu dublul Dominika Cibulkova/Kirsten Flipkens (Slovacia/Belgia).



Alexandra Dulgheru pierde in doua seturi cu Angelique Kerber in turul 2 la Australian Open