Australian Open

Liderul mondial Andy Murray paraseste Australian Open

Sursă foto: twitter.com/BritishTennis

Final de drum si pentru Andy Murray, numarul unu mondial, la Australian Open, primul turneu de Mare Slem al anului.

Murray a fost eliminat surprinzator de germanul Mischa Zverev, numarul 50 mondial, in optimile de finala, cu 7-5, 5-7, 6-2, 6-4, dupa o batalie intinsa pe durata a trei ore si jumatate.

Un meci in care Murray a fost tradat de propriul serviciu si, la fel de adevarat, un meci de zile mari in care Zverez a prins varful de forma.

A urcat la fileu, a atacat aproape orice minge si l-a lasat pe Murray sa vorbeasca singur pe teren.

"Pur si simplu nu a fost sa fie. El a servit foarte bine cand a avut nevoie, in special in momentele cand era condus in game-uri. A meritat aceasta victorie, pentru ca a luptat din greu in momentele dificile", a spus Murray.

Calmitatea de gheata a lui Zverev manifestata chiar si in momente mai delicate, cum a fost dupa ratarea incredibila a unui smash in burta fileului, s-a dovedit pana la urma a fi cheia meciului.

Chiar si in pofida acestei infrangeri, Murray nu-si face griji in privinta primului loc in clasamentul ATP. Dupa Australian Open va avea peste 1700 de puncte in fata lui Novak Djokovic.

Zverev joaca in sferturi cu invingatorul partidei Roger Federer - Kei Nishikori.Liderul mondial Andy Murray paraseste Australian Open