Australian Open

Liber la spectatori in tribunele Australian Open in 2022

Autoritatile de la Melbourne au anuntat ca editia din 2022 a Australian Open, primul turneu de Mare Slem al anului, se va putea desfasura fara nicio restrictie in ceea ce priveste accesul spectatorilor in tribune.

Anuntul a fost facut de Daniel Andrews, premierul statului australian Victoria, care pune ridicarea restrictiilor pe seama gradului ridicat de vaccinare impotriva covid.

“Datorita faptului ca 90 la suta dintre locuitorii din Victoria au fost vaccinati, se va putea renunta la majoritatea restrictiilor”, a spus oficialul australian.

In 2021, din cauza pandemiei, accesul spectatorilor a fost permis intr-un numar limitat, pentru ca ulterior portile sa fie inchise complet din cauza cresterii numarului de cazuri de noi infectati cu Sars-Cov-2.

Jucatorii au fost la randul lor nevoiti sa faca sacrificii pentru a putea evolua la Australian Open, toti cei ajunsi la Antipozi intrand in doua saptamani de carantina dura.

Multi dintre sportivi au declarat ca nu vor participa la editia din 2022, daca vor fi mentinute aceleasi conditii.

Sportivii vaccinati vor fi scutiti de carantina, insa cei nevaccinati, cum este si cazul liderului mondial Novak Djokovic, raman in cumpana cu privire la participare.



Liber la spectatori in tribunele Australian Open in 2022