Australian Open

Khachanov avansează prin retragerea lui Korda

Sursă foto: https://twitter.com/AllSportsPy

Rusul Karen Khachanov s-a calificat marți dimineață în semifinalele de la Australian Open, grație retragerii americanului Sebastian Korda. 

Khachanov  conducea cu 2-0 la seturi, 7-6 6-3 3-0, când Sebastian Korda a fost forțat să se retragă din cauza unei accidentări la încheietura mâinii.

Korda părea că va putea reveni în meci când a început să aibă probleme cu încheietura mâinii drepte, luând un timeout medical la jumătatea setului al doilea.

Revenit pe teren, americanul a pierdut consecutiv șapte ghemuri și a decis să se retragă. 

"Evident că nu este modul în care vrei să termini meciul", a spus Khachanov.

Sebastian, fiul fostului mare jucător ceholsovac Petr Korda - câștigător la Australian Open în 1998 - avusese până aici un traseu bun, în care îl eliminase pe Daniil Medvedev și părea că va este capabil de alte rezultate mari.

După ce a pierdut primele trei ghemuri ale celui de-al treilea set, Korda, vizibil dezamăgit, s-a așezat pentru scurt timp pe bancă la pauza de odihnă, apoi s-a apropiat de Khachanov și i-a strâns mâna pentru a-i semnala că abandpnează.

Khachanov va juca fie cel de-al treilea cap de serie, Stefanos Tsitsipas, fie starul ceh în ascensiune Jiri Lehecka pentru un loc în finala de duminică.



Khachanov avansează prin retragerea lui Korda