Australian Open

Irina Begu ajunge in turul 3 la Australian Open. Cea mai mare performanta a carierei intr-un Grand Slam

Jucatoarea Irina Begu s-a calificat, miercuri dimineata, in turul 3 la Australian Open, primul turneu de Mare Slem al anului, dupa un meci de peste doua ore contra cehoaicei Katerina Siniakova.

Begu s-a impus cu 7-5, 6-4 la capatul unui meci intens, in care Siniakova si-a vandut scump pielea sau, altfel spus, in care a jucat de toti banii, la prima sa aparitie pe tabloul principal al unui turneu de Mare Slem.

Clasata pe locul 81 in ierarhia mondiala, Siniakova a avut un start perfect de partida, conducand la un moment dat cu 3-0.

Begu a revenit si a egalat la trei dupa aproape o ora de joc in conditiile in care pe un alt teren Carina Witthoeft (GER) o invinsese deja pe Christina McHale, cu 6-3, 6-0.

Durata partidei celor doua si ritmul extrem de lent al meciului a dus la aparitia glumelor pe retelele de socializare. Pe Twitter un utilizator scria la un moment dat ca "weekend-ul viitor, cand cineva v-a ridica trofeul, Siniakova si Begu nu-si vor fi terminat inca meciul".

Begu a trecut apoi in avantaj si a servit pentru castigarea primului set la 5-4, insa nu a reusit sa profite de avantajul game-ului de serviciu si s-a ajuns in prelungiri.

Un nou break a adus-o pe Irina in pozitie de a inchide setul si in cele din urma primul act a luat sfarsit dupa o ora si opt minute.

Pierderea setului avea sa o zdruncine serios pe Siniakova si Begu a preluat fraiele meciului, distantandu-se cu break la 2-0 in setul secund.

Begu a ratat o sansa importanta de a se desprinde la 3-0, pentru ca mai apoi sa iroseasca alta sansa de a avea 5-1 pe tabela.

Siniakova a solicitat la un moment dat intreruperea meciului pentru o presupusa accidentare la bratul de joc, insa la felul cum a decurs intalnirea din acel moment putem afirma cu mana pe inima ca a fost vorba doar de o strategie de a o scoate pe Begu din ritm.

Intr-o oarecare masura strategia cehoaicei a dat rezultate si Begu a pierdut dintr-odata reperele pe care si le construise pe teren. A inceput sa greseasca din nou, iar adversara s-a apropiat periculos la 5-4 in urma unui break la zero.

Mai ramanea o sansa pentru ca Begu sa inchida meciul pe propriul serviciu si a evita prelungirile, iar aceasta sansa a fost fructificata si meciul s-a incheiat in putin peste doua ore.

Begu ajunge astfel in premiera in turul 3 la un turneu de Mare Slem si are o sansa imensa de a ajunge chiar in optimi de finala.

Urmatoarea adversara este Carina Witthoeft, o jucatoare de doar 19 ani clasata pe locul 104 in lume si care, la fel ca Siniakova, nu va avea nimic de pierdut fiind la cel mai bun rezultat din cariera.

Daca trece de aceasta Begu poate visa la o optime de finala cu Eugenie Bouchard, cea mai sus pozitionata favorita din partea ei de tablou. Mai jos pe tablou intr-un eventual sfert de finala Begu ar da peste Maria Sharapova daca rusoaica respecta calculele hartiei pana acolo.

[news-111934]



Irina Begu ajunge in turul 3 la Australian Open. Cea mai mare performanta a carierei intr-un Grand Slam