Australian Open

Horia Tecau si Florin Mergea, eliminati in turul 3 la dublu

Sursă foto: twitter.com/BritishTennis

Jucatorii romani Horia Tecau si Florin Mergea au ratat posibilitatea unui duel in sferturile de finala ale concursului de dublu de la Australian Open.

Horia Tecau si Jean-Julien Rojer, favoriti numarul 11, au pierdut surprinzator in fata perechii australiene Marc Polmans/Andrew Whittington, cu 6-7 (5), 6-7 (5).

Aceasta dupa ce in setul secund Tecau si Rojer au condus cu 4-2, dar n-au reusit sa depaseasca jocul entuziasmant al tinerilor australieni.

Polmans, 20 ani, ocupa locul 249 in ierarhia mondiala de dublu, in timp ce Whittington, 24 ani, se afla pe 309 in lume la dublu.

Mingi de meci ratate de Mergea/Inglot

Intr-un meci desfasurat in paralel, Florin Mergea si Dominic Inglot au ratat mingi de meci in fata principalilor favoriti, francezii Pierre-Hughes Robert si Nicolas Mahut, pentru a pierde in cele din urma in trei seturi, cu 6-2, 5-7, 2-6.

Mergea si Inglot, favoritii numarul 16, au dominat copios primul set, iar in al doilea au avut mingi de meci la 5-4 si serviciul lui Inglot.

Game-ul zece a fost unul fabulos cu numeroase rasturnari de situatie, in cele din urma francezii reusind sa supravietuiasca nici ei nestiind cum, pentru a prelua apoi conducerea.

Mergea a servit pentru trimiterea setului in tie-break, dar si-a pierdut si el serviciu si setul intra in contul favoritilor principali.

Ultimul set a fost la discretia lui Herbert si Mahut.



Horia Tecau si Florin Mergea, eliminati in turul 3 la dublu