Australian Open

Halep sufera pentru victorie in primul tur la Australian Open

Sursă foto: twitter.com/wta

Simona Halep a avut parte de un prim tur greu la Australian Open, un meci castigat la mare lupta cu tanara Destanee Aiava, reprezentanta gazdelor in varsta de doar 17 ani, si care putea avea urmari groaznice pentru lidera mondiala din cauza unei accidentari in debutul setului secund.

Halep a castigat in cele din urma, cu 7-6 (5), 6-1, dupa un prim set in care a fost condus cu 5-2 si a salvat doua mingi de set. Apoi, in tie-break, a revenit de la 1-3 pentru a inchide setul in favoarea sa dupa 73 de minute.

Accidentarea suferita in al doilea game din setul secund nu a afectat jocul Simonei, lidera mondial punand capat partidei la adapostul a doua break-uri.

Pentru Halep urmeaza un tur al doilea cel putin la fel de dificil, daca nu chiar mai dificil, de cealalta parte a fileului urmand a se afla Eugenie Bouchard.

Pana atunci important este ca glezna stanga a Simonei Halep sa arate bine si sa-i permita sa joace la nivel optim.

De la agonie la extaz in primul set

Un inceput de meci mai degraba ezitant pentru Halep in pofida break-ului din debut. Lidera mondiala nu si-a gasit ritmul optim de joc si s-a vazut condusa cu 2-1 si 40-0 pe propriul serviciu.

Aiava a fost jucatoarea care a dictat ritmul inceputului de meci la cei doar 17 ani ai sai. Australianca a facut majoritatea punctelor, asa cum s-a intamplat si dupa forehand-ul castigator in diagonala terenului prin care obtinea al doilea break instalandu-se la conducere (3-1).

Halep a renuntat la sepcuta neagra purtata pe cap in primele game-uri si a avut doua mingi de re-break. Pe prima Aiava o anula cu un forehand puternic, dar in cele din urma Halep reducea din diferenta dupa o noua eroare neprovocata a adversarei.

A urmat un game sase in care Halep a condus cu 40-0 la serviciu, dar pe care l-a cedat incredibil dupa doua puncte la rand in care minge s-a oprit in plasa fileului. Astfel, in loc de un 3-3 mai aproape de adevar, Aiava se distanta din nou la conducere, scor 4-2.

Doua sanse de rebreak a irosit Halep intr-un game sapte urias de peste zece minute. Un game in care jucatoarea noastra a revenit de la 0-40 si a reusit cateva lovituri demne de o lidera mondiala. In pauza care a urmat intre game-uri Aiava a solicitat interventia medicului acuzand o stare de rau. Australianca s-a retras apoi la vestiare intr-un timeout medical.

Chiar si asa, la reluarea meciului jucatoarea din Australia a beneficiat de doua mingi de break si set la 5-3. Halep a salvat in extremis game-ul si apoi reusea break-ul servind pentru trimiterea setului in prelungiri. Dupa un game la zero si 57 de minute de la primul serviciu Halep revenea la egalitate cu Aiava (5-5).

S-a ajuns in cele din urma in tie-break, unde Halep s-a impus, cu 7-5, dupa ce Aiava condusese cu  2-0 si 3-1. Un set inaugural urias de o ora 13 minute in care Halep a revenit de la 2-5 si doua mingi de set salvate.

Setul al doilea a inceput cu doua mingi de break salvate de Halep dupa care, in game-ul secund, Simona a suferit o accidentare care a taiat rasuflarea fanilor din intreaga lume.

VIDEO Accidentarea urata suferita de Halep

Partida s-a reluat dupa un timeout medical cu Halep castigand pe serviciul advers si distantandu-se la 3-0.

Doua duble greseli la rand comise de Aiava i-au adus Simonei al doilea break si confortul de a servi pentru castigarea meciului la 5-1.

Halep a inchis in cele din urma meciul pe propriul serviciu, profitand si de caderea aproape totala a adversarei.

Halep, prima reactie la cald dupa meciul cu Aiava



Halep sufera pentru victorie in primul tur la Australian Open