Australian Open

Halep scapa si de Ostapenko. Continua lupta de la distanta cu Wozniacki, Svitolina si Pliskova

Sursă foto: twitter.com/australianopen

Jelena Ostapenko era una dintre cele patru jucatoare ramase in competitie si care amenintau primul loc ocupat de Simona Halep in clasamentul mondial.

Nu mai este cazul dupa ziua de vineri, ultima pentru Ostapenko in turneul feminin de la Australian Open, letona cotat cu sansa a 7-a la castigarea intrecerii fiind invinsa de Anett Kontaveit din Estonia, cap de serie 32, cu 6-3, 1-6, 6-3.

Ostapenko a acuzat in timpul meciului o accidentare la coapsa piciorului stang si a evoluat pana la final cu un bandaj ferm.

Kontaveit a facut diferenta la retur, unde pur si simplu a mitraliat-o pe Ostapenko in special pe al doilea serviciu moale al letonei.

Nu mai putin de 17 break-uri s-au inregistrat in acest meci din 34 de sanse pe care le-au avut ambele jucatoare. Ostapenko a comis un numar impresionant de erori nefortate (46), aproape dublu fata de Kontaveit (25).

Ostapenko ar fi trebuit sa castige Australian Open pentru a emite pretentii la primul loc mondial.

Kontaveit joaca pentru un loc in sferturi impotrica Carlei Suarez Navarro din Spania.

Svitolina si Wozniacki continua turneul

Intr-o alta partida din turul al 3-lea, Elina Svitolina a oprit-o din extraordinarul parcurs pe mai tanara sa conationala Marta Kostyuk (15 ani), cu 6-2, 6-2 in 59 de minute.

Svitolina se numara printre jucatoarele care o pot depasi pe Halep in clasament, alaturi de Caroline Wozniacki si Karolina Pliskova.

Wozniacki s-a calificat si ea in optimi dupa o victorie facila in fata lui Kiki Bertens, scor 6-4, 6-3.



Halep scapa si de Ostapenko. Continua lupta de la distanta cu Wozniacki, Svitolina si Pliskova