Australian Open

Halep salveaza doua mingi de meci si ajunge in finala la Australian Open

Sursă foto: twitter.com/australianopen

Simona Halep a trecut de la extaz la agonie si din nou la extaz in semifinala cu Angelique Kerber de la Australian Open. Jucatoarea noastra a castigat dupa un nou meci maraton, cu 6-3, 4-6, 9-7, dupa ce a salvat doua mingi de meci la 6-5 si 40-15 pe serviciul lui Kerber. Anterior fusese randul lui Halep sa rateze doua astfel de oportunitati pe serviciu la 5-4. Asa am trait Halep impotriva lui Kerber in semifinale la Australian Open

Halep a castigat tragerea la sorti si a ales sa primeasca in game-ul inaugural. O alegere inspirata, jucatoarea noastra trecandu-si in cont break-ul inca de la prima incercare.

Intrata pe teren cu lectia bine invatata, Halep a aratat un joc agresiv inca de la prima minge si, dupa doar 15 minute de la primul serviciu, lidera mondiala servea pentru castigarea primului set la scorul neverosimil de 5-0.

Prima dubla greseala a venit la 0-15, iar Kerber a beneficiat de primele ei mingi de break evitand un 6-0 pe care l-a mai incasat in 2016 la Montreal in semifinale.

Au urmat doua game-uri in care Halep n-a obtinut decat un singur punct, printre acestea si un break cedat la zero. Pusa cu spatele la zid, Kerber a inceput sa loveasca la totul sau nimic si fosta campioana de la Australian Open revenea increzatoare in meci.

Halep inca avea prima sansa la castigarea setului, la 5-2, cu serviciul, insa Kerber isi continua revenirea cu un al doilea break la zero.

La 5-3 nemtoaica servea pentru a pune presiune pe Halep, insa jucatoarea noastra a oprit la timp avantul adversarei si a inchis setul cu break dupa 25 de minute.

Halep a inceput cu game castigat pe serviciu setul secund, dupa care s-a distantat la 3-1 cu break in fata. Jucatoarea noastra a avut minge de 4-1, pe care insa a ratat-o, iar Kerber a profitata si a recuperat rapid break-ul pastrandu-si procentajul de suta la suta (3/3).

Halep, prima reactie dupa calificarea in finala: “Sunt mandra de mine”

Dupa un game solid de serviciu prin care revenea la conducere (4-3), Halep a ratat doua mingi de break, una dintre acestea fiind salvate de Kerber cu ajutorul reluarii oficiale. Astfel, scorul redevenea egal, 4-4, cu Kerber foarte increzatoare dupa ce ajunsese la o scurta pusa de Halep.

Pentru prima data in meci Kerber trecea la conducere, cu break in fata, la 5-4, dupa un game in care Halep a gresit mai mult intrand in jocul de uzura al adversarei.

Condusa cu 40-15, Halep a salvat primele doua mingi de set, insa Kerber a facut in cele din urma diferenta cu serviciul si, dupa 46 de minute, egala situatia la seturi.

Decisivul n-a inceput prea bine pentru Halep, jucatoarea noastra pierzandu-si serviciul dupa cel mai disputat punct al meciului la 30-40.

Halep a revenit cu rebreak dupa un rever castigator in lungul liniei, apoi avea sa treaca la conducere, scor 2-1.

Prima care s-a desprins spre victorie a fost Halep, cu break in fata si avantajul serviciului la 5-3. Kerber a reusit rebreak-ul dupa un game in care la Halep s-a simtit frica de victorie.

In game-ul urmator, la 5-4 si serviciul pentru Kerber, jucatoarea noastra rata doua mingi de meci in fata unei adversare cu o defensiva de fier.

Kerber trecea la conducere, cu break in fata si servea pentru meci la 6-5 si 40-15. Halep a zambit spre coltul ei si a continuat sa joace, reusind sa anuleze cele doua sanse si sa ramana la randul sau in meci cu rebreak (6-6).

De doua ori la rand Halep si-a castigat serviciul fara sa-i mai ofere adversarei sanse de break, iar la 8-7 a ratat alte doua mingi de meci inainte de a pune capat partidei dupa mai bine de doua ore de la primul serviciu.

Pentru prima data din 2015 primele doua favorite se vor infrunta in finala de la Australian Open. Atunci Serena Williams, numarul unu mondial, o invingea in doua seturi pe Maria Sharapova.

Acum se vor intalni doua jucatoare care au ajuns pe primul loc mondial fara titlu de Mare Slem in palmares. Halep are doua finale pierdute la Roland Garros, Wozniacki doua finale pierdute la US Open.



Halep salveaza doua mingi de meci si ajunge in finala la Australian Open