Australian Open

Halep pierde finala de la Australian Open dupa un meci maraton

Sursă foto: twitter.com/australianopen

Simona Halep mai trebuie sa astepte pana cand isi va trece numele pe lista castigatoarelor de Mare Slem. Aceasta dupa ce a pierdut a treia finala majora, sambata la Australian Open, dupa un meci de aproape trei ore cu daneza Caroline Wozniacki. Un meci incheiat cu 6-7 (2), 6-3, 4-6. La 4-3 in decisiv Halep a avut serviciul si avantajul unui break, dar Wozniacki a solicitat un timeout medical pentru o problema la genunchi care in cele din urma s-a dovedit doar o strategie.

Asa am trait Halep contra Wozniacki in finala Australian Open

Wozniacki a intrat mai bine in meci si a reusit primul break inca de la primul game de serviciu al Simonei. Abia in game-ul al treilea, la primire, Halep a condus pentru prima data (30-15), dar n-a avut raspuns la primul serviciu al danezei si astfel se vedea condusa cu 3-0.

Halep a schimbat din mers strategia si a devenit mai agresiva la serviciu, iar rezultatele n-au intarziat sa apara. Game la zero reusit de numarul unu mondial. Problemele au ramas la primire, unde jucatoarea noastra n-a reusit sa scape de tensiune si a ramas fara minge de break in primele cinci game-uri.

A urmat un al doilea game de serviciu adjudecat la zero de Halep, care apoi a condus cu 15-0 pe serviciul advers. Au urmat patru puncte la rand adjudecate de Wozniacki, printre acestea si un raliu de 17 lovituri cu daneza ajungand in extremis la o scurta a lui Halep ce parea decisiva. De departe cel mai spectaculos punct al meciului.

Halep a reusit in cele din urma break-ul revenirii, urmat de un game la zero, al treilea in setul inaugural. Astfel, cu trei game-uri la rand, Halep revenea la 5-5 pe tabela prelungind primul set.

Halep: “Sunt trista, dar Caroline a fost mai buna”

In cele din urma s-a ajuns la tie-break, unde Wozniacki a fost jucatoarea mai agresiva si a transat setul, cu 7-2, dupa 50 de minute de la primul serviciu.

Pentru prima data in meci Halep a condus la 1-0 in debutul setului secund dupa castigarea game-ului de serviciu.

Game maraton de zece minute castigat de Halep dupa patru mingi de break salvate. Un 2-1 la care Simona a ajuns dupa ruperea echilibrului cu o scurta.

La 3-2 Halep a solicitat interventia echipei medicale pentru o stare generala de rau. Jucatoarei noastre i-au fost masurate tensiunea si pulsul. Meciul a fost reluat fara a fi nevoie de timeout medical.

Halep s-a mentinut la conducere si a reusit break-ul prin care se distanta la 5-3. Dupa ce a salvat minge de break, Halep avea sa inchida setul secund, cu 6-3, din a treia incercare. Un set secund in care Halep a salvat sapte mingi de break!

Wozniacki: “Imi pare rau ca te-am invins, Simona! Chiar imi pare rau”

Wozniacki a inceput mai bine decisivul si a condus cu 2-0 la adapostul unui break. A urmat un game trei urias pe serviciul danezei, castigat de Halep dupa mai bine de zece minute din a sasea oportunitate de break.

Serviciul a tradat-o pe Halep in game-ul urmator pe care il pierdea la zero aproape fara lupta intr-un moment al meciului in care batalia devenise una eminamente de rezistenta fizica. Halep reusea al doilea rebreak consecutiv si nu o lasa pe daneza sa se distanteze pe tabela.

De la 1-3 Halep prelua conducerea, scor 4-3, dupa ce reusea un nou break cu revenire de la 40-30. Wozniacki a solicitat imediat dupa interventia medicala pentru o problema la genunchiul stang.

Momentul a fost excelent gandit din punct de vedere tactic. S-a dovedit ca Wozniacki a blufat si la revenire, cu “problema” la genunchi”, a alergat ca la prima tinerete castigand trei game-uri la rand.

Halep a servit sub presiune la 4-5, iar la 30-15 pentru ea a comis prima dubla greseala in meci. A urmat un raliu urias castigat de Wozniacki cu o defensiva de fier si apoi totul s-a terminat cu mingea lui Halep in fileu.

Doar doua puncte au facut diferenta intre Halep si Wozniacki



Halep pierde finala de la Australian Open dupa un meci maraton