Australian Open

Halep nu se implica in polemica de la Australian Open

Sursă foto: twitter.com/australianopen

Mai multi jucatori si jucatoare au anuntat ca vor boicota partidele programate pe Margaret Court Arena din cauza unor declaratii considerate homofobe si pe care fosta jucatoare le-a facut in 2017 la un post de radio australian.

Printre "frondistii" corectitudinii politice nu se numara si Simona Halep, lidera mondiala a tenisului feminin, care a spus ca nu are nicio problema cu opiniile fiecaruia.

"In primul rand, eu respect pe toată lumea. Fiecare face ce vrea si nu am să comentez asta. Fiecare are viaţa lui. Cât despre a juca pe acel teren, eu joc oriunde sunt programată. Organziatorii decid aceste lucruri. Nu au nicio legătură cu mine. Dar dacă voi fi programată pe Margaret Curt, o să joc pe Margaret Court", a spus Halep, informeaza beinsports.com

Halep va debuta la Australian Open 2018 pe arena principala Rod Laver, marti, in al treilea meci din programul zilei. Detalii aici.

Margaret Court, acum in varsta de 75 ani, jucatoare cu 192 de titluri din care 92 in era Open a tenisului, a declarat in 2017 la un post de radio australian ca "tenisul de astazi este plin de lesbiene".

Apostoliii corectitudinii politice au reactionat virulent la remarca facuta de Court si mai multi jucatori au declarat ca vor protesta refuzand sa evolueze la Australian Open pe terenul care ii poarta numele fostei mari campioane.

O alta fosta mare jucatoare, Billie Jean King, cunoscuta in prezent si pentru activismul pro homosexualitate, a solicitat public schimbarea denumirii arenei Margaret Court.



Halep nu se implica in polemica de la Australian Open