Australian Open

Halep in sferturi la Australian Open dupa o victorie solida cu Osaka

Sursă foto: twitter.com/WTA

Simona Halep si-a egalat cea mai buna performanta la Australian Open dupa victoria in doua seturi obtinuta, luni, in fata japonezei Naomi Osaka.

Halep s-a impus in doua seturi, cu 6-3, 6-2, dupa o ora si 19 minute, timp in care a reusit 22 de puncte castigatoare si a comis doar 18 erori nefortate.

De cinci ori din sapte ocazii Halep a castigat pe serviciul advers, in timp ce Osaka a reusit un singur break din opt oportunitati.

A fost a treia intalnire intre cele doua jucatoare si prima in care Halep se impune in minimum de seturi.

Halep joaca in sferturi cu invingatoarea dintre Karolina Pliskova si Barbora Strycova, ambele din Cehia.

Mai multa prospetime aratata de Osaka in debutul partidei. Japoneza a castigat tragerea la sorti si a inceput la serviciu, astfel ca Halep a fost obligata sa alerge in permanenta dupa egalare.

Nicio minge de break pentru Halep in primele trei game-uri in care a servit Osaka, in timp ce japoneza a avut nu mai putin de cinci sanse de a castigat pe serviciul liderei mondiale, patru dintre acestea in jocul sase.

Halep, maratonista de la Antipozi. Reactie dupa calificarea in sferturi (video)

Halep a jucat inteligent si s-a folosit de serviciu pentru a controla punctele, speculand slabiciunile adversarei in schimburile prelungite. Abia in game-ul sapte Halep a beneficiat de doua mingi de break dupa un rever trimis afara de japoneza.

Prima minge a fost salvata de Osaka, dar la a doua Halep s-a aparat in stilul caracteristic tinand mingea in teren pana a obligat-o pe adversara sa greseasca. Si eroare n-a intarziat sa apara aducandu-i Simonei cel dintai break al meciului.

Lidera mondiala si-a dublat avantajul cu un game solid de serviciu si a inchis primul set dupa 42 de minute cu un break. Un set in care cele doua jucatoare au fost aproape egale la puncte castigatoare (11-12) si in care Halep a gresit mai putin (13-19 erori nefortate). Niciun break pentru Osaka din cinci sanse.

Setul secund a inceput cu break reusit de Osaka, insa Halep a replicat imediat si a revenit la conducere cu doua game-uri la rand, un break si un game de serviciu in care a salvat doua mingi de break.

Mai agresiva ca oricand in aceste zile la Melbourne, Halep a fortat al doilea break si s-a distantat apoi la 4-1 si 5-2 cu game-uri la zero pe propriul serviciu.

Halep a inchis partida cu un retur castigator la prima minge de meci, obtinand a treia calificare din cariera in sferturile de finala dupa o ora si 19 minute.

Halep a mai fost prezenta in sferturi la Australian Open in 2014 si 2015.Halep in sferturi la Australian Open dupa o victorie solida cu Osaka