Australian Open

Halep in semifinale la Australian Open

Sursă foto: twitter.com/australianopen

Simona Halep a trecut de bariera psihologica a sferturilor si va juca pentru prima data in semifinale la Australian Open. Lidera mondiala a invins-o in sferturi pe Karolina Pliskova, cu 6-3, 6-2, dupa un inceput ezitant in care s-a vazut condusa cu 3-0. Au urmat 9 game-uri la rand pentru Halep si pana la final Pliskova n-a mai obtinut decat doua jocuri. Asa am trait Halep - Pliskova in sferturi la Australian Open

Pliskova a dominat inceputul meciului si s-a distantat rapid la 3-0 dupa doar zece minute. Serviciul n-a ajutat-o pe Halep prea mult, aceasta reusind cu greu sa-si castige al doilea game in care a servit in pofida a doua duble greseli comise.

Aflata intr-o permanenta defensiva si vizibil incomodata de mingile lungi trimise de adversara, Halep a trebuit sa schimbe strategia din mers si rezultatele n-au intarziat sa apara. Break in game-ul cinci, Halep revenind la 2-3 pe tabela dupa un inceput perfect pentru Pliskova.

Halep restabilea egalitatea la trei dupa un game la zero pe propriul serviciu, astfel ca inceputul entuziasmant al cehoaicei se dovedea o simpla furtuna intr-un pahar cu apa.

Dupa al patrulea game la rand Halep trecea in premiera la conducere (4-3) cu break in fata. Un game in care fileul a fost de partea Simonei, care a reusit la minge de break un rever senzational in lungul liniei.

Halep a inchis setul dupa 37 de minute si sase game-uri la rand. Un break adjudecat de Halep, al treilea din patru oportunitati, i-a oferit acesteia sansa de a deschide setul secund cu serviciul.

Lidera mondiala a continuat seria impresionanta si s-a distantat la 3-0 cu sansa unui dublu break. Pliskova a salvat si in cele din urma oprea seria de noua game-uri la rand obtinute de Halep.

Dupa o ora de la primul serviciu Halep refacea diferenta de trei game-uri in urma unui game solid de serviciu cu un singur punct cedat adversarei.

Pliskova salva doua mingi de break la 1-4 si reusea doi asi la rand pentru a ramane in set. Inca o data serviciul lui Halep i-a taiat elanul cehoaicei care, cu exceptia unei scurte castigatoare la 40-0 in favoarea Simonei, n-a reusit nimic notabil.

Pliskova a servit sub presiune pentru a ramane in meci, dar n-a reusit sa reziste si a cedat in cele din urma. Halep a inchis astfel meciul cu un break.

Kerber o asteapta pe Halep in semifinalele Australian Open



Halep in semifinale la Australian Open