Australian Open

Grecul Tsitsipas face pasul in semifinale. La doua victorii de primul loc ATP

Sursă foto: https://twitter.com/raquetcom

Stefanos Tsitsipas s-a calificat, marti, in semifinalele de la Australian Open, dupa ce l-a invins pe cehul Jiri Lehecka la capatul unui meci de trei seturi.

Tsitsipas, unul dintre favoritii la castigarea turneului, a inchis meciul in minimum de seturi, cu 6-3, 7-6 (2), 6-4.

Pentru un loc in marea finala de duminica Tsitsipas (4 ATP) il va intalni pe rusul Karen Khachanov.

Un break a facut diferenta in primul set al intalnirii dintre Tsitsipas si Lehecka. Grecul a rupt echilibrul devreme, in game-ul doi, dupa care s-a distantat la 3-0 in urma unui game alb de serviciu.

Pana la finalul setului niciunul dintre jucatori n-a mai beneficiat de vreo sansa contra serviciul.

Meciul a curs dupa acelasi scenariu in setul secund, cei doi mergand cap la cap cu serviciul pana in tie-break, de asemenea fara vreo sanse de break.

Tsitsipas s-a concetrat mai bine si a castigat setul cu un categoric 7-2.

Grecul a salvat trei mingi de break la 3-3 in setul al treilea, pentru a inchide meciul cu break cand Lehecka a servit la 5-4 pentru Tsitsipas.

Lehecka a intrat in turneu de pe locul 71 mondial si dupa parcursul de exceptie de la Australian Open, cel mai bun din cariera, va urca pana pe pozitia a 39-a, cu 1042 de puncte.

Tsitsipas va fi noul lider mondial, daca va castiga turneul Australian Open. Ar fi o premiera pentru jucatorul elen.Grecul Tsitsipas face pasul in semifinale. La doua victorii de primul loc ATP