Australian Open

Final de drum pentru Simona Halep la Australian Open. Serena Williams pur si simplu a fost mai buna!

Sursă foto: https://twitter.com/WTA

Simona Halep a fost eliminata in sferturile de finala la Australian Open de fosta campioana Serena Williams dupa un meci de doua seturi (6-3, 6-3) intins pe o ora si 21 de minute. Halep n-a facut un meci rau, dar Serena a jucat aproape de perfectiune. Dupa un prim set pierdut la diferenta de un break, Halep a avut 2-0 si 3-1 in setul al doilea, cand insa n-a reusit desprinderea si a cedat apoi cinci jocuri la rand, ceea ce nu se intampla prea des.

Asa am trait Halep - Serena Williams in sferturi la Australian Open

Serena Williams a inceput in forta si a pur repede primele doua game-uri pe tabela in dreptul ei. Halep a incercat sa varieze jocul tinand-o pe adversara in miscare, insa tot timpul a fost cu un pas in spatele americancei.

Replica nu s-a lasat insa prea mult asteptata si Halep recupera break-ul in game-ul al treilea. De doua erori nefortate a fost nevoie din partea Serenei, una pe rever urmata de o alta pe forehand, pentru ca Simona sa revina in control (1-2). Un game in care americanca a servit chiar si cu 194 km la ora pe primul serviciu.

Halep egala scorul (2-2) dupa un game solid de serviciu in care nu i-a cedat adversarei decat un singur punct.

Serena a preluat din nou conducerea cu break in fata, dupa ce Halep a comis prima ei dubla greseala din meci la 40-30. Un break in urma caruia Serena s-a distantat la 5-2 si care s-a dovedit hotarator pentru soarta primului set.

Cele doua jucatoare si-au castigat la zero urmatoarele game-uri de serviciu, cu mentiunea ca Serena a avut un procentaj de 87% la punctele jucate cu prima minge. O prima minge care nu i-a lasat prea multe optiuni lui Halep. Doar patru puncte direct castigatoare pentru Simona in primul set spre deosebire de cele 11 ale Serenei.  In schimb, Simona a gresit mai putin nefortat (4-11).

Setul secund a inceput cu patru break-uri in primele cinci game-uri. Doua dintre acestea au fost reusite de Halep, jucatoarea noastra conducand cu 2-0 si 3-1. Nu mai putin de 13 erori nefortate comise de Serena in aceste patru game-uri, doar doua in dreptul Simonei. Cu toate acestea, Halep a ramas in continuare vulnerabila pe al doilea serviciu nereusind sa profite de cele doua break-uri avantaj. In loc de 4-1 pe tabela scorul s-a strans la 3-2.

Serena Williams a egalat (3-3), dupa care a reusit break-ul intr-un game in care Halep revenise de la 0-40. Doua schimburi intense cu lovituri dintre cele mai tehnice de ambele parti au fost pierdute de Simona in urma unor erori nefortate. Un forehand trimis afara si un rever in fileu.

Pana la finalul meciului Halep n-a mai obtinut niciun game. Serena s-a distantat la 5-3 in urma unui game adjudecat la zero pe propriul serviciu, dupa care a incheiat cu break. Ultimul punct a fost un forehand castigator care a incununat o evolutie aproape fara fisura din partea americancei.



Final de drum pentru Simona Halep la Australian Open. Serena Williams pur si simplu a fost mai buna!