Australian Open

Federer: "Mi-as dori sa impart trofeul cu Rafa"

Roger Federer se dovedeste un mare campion si in afara competitiei prin reactia pe care a avut-o dupa castigarea celui de-al cincilea titlu la Australian Open.

"Nu cred ca vreunul dintre noi credea in urma cu 4-5 luni ca vom ajunge aici in finala. Tenisul e un sport greu, unde nu exista remiza, dar daca ar fi fost posibil in aceasta seara mi-ar fi placut sa pot imparti trofeul cu Rafa. Te rog sa continui sa joci Rafa, tenisul are nevoie de tine. Sa faci in continuare ce trebuie sa faci", a declarat Federer.

"Au fost sase luni dificile pentru mine si fara echipa mea nu cred ca as fi putut ajunge aici. Pentru noi jucatorii este o experienta sa luptam mai mult si mai mult de fiecare data. E o placere sa revin aici in fiecare an", a adaugat campionul de la Australian Open.

Roger Federer a ajuns la titlul de Mare Slem cu numarul 18 din cariera si este lider detasat la acest capitol. Principalul sau urmaritor este chiar Rafael Nadal, jucator care a ramas la cota 14, la egalitate cu Pete Sampras.

Dintre jucatorii aflati in activitate urmeaza Novak Djokovic, cu 12 titluri majore.



Federer: "Mi-as dori sa impart trofeul cu Rafa"