Australian Open

Federer, campion la Australian Open

Roger Federer a castigat duminica cel de-al 20-lea titlu de Mare Slem al carierei, dupa o victorie in care a muncit ceva cu Marin Cilic.

A fost titlul cu numarul 6 pentru elvetian la Melbourne. La finalul partidei, vorbind pe podium, a izbucnit in lacrimi.

Scorul finalei a fost  6-2 6-7 (5-7) 6-3 3-6 6-1, un meci jucat cu acoperisul arenei complet tras din cauza temperaturilor extreme inregistrate in Australia.

Fedex a inceput finala parand sa nu aiba probleme, un 6-2 usor, numai ca in setul al doilea s-a mers cap la cap, fara breakuri, iar Cilic a reusit sa castige in tiebreak.

Jocul lui Federer a fost mai slab in seturile urmatoare, dar concentrarea si experienta au facut diferenta in mansa finala, castigata lejer cu 6-1.

La ultima minge, Cilic a vrut sa ii strice petrecerea lui Federer, solicitand un challenge nejustificat. In timp ce se bucura, Federer a trebuit sa se opreasca pentru a urmari rezultatul contestatiei si nu s-a putut abtine sa nu rada in hotote de manevra croatului.

Roger Federer este jucatorul cu cele mai multe titluri de Mare Slem, fiind depasit in tenisul mondial doar de Serena Williams, cea care a adunat 24 de trofee.



Federer, campion la Australian Open