Australian Open

E destul de clar? Simona Halep nu este o jucatoare de hard

Simona Halep nu trebuie pusa la zid. Din ceea ce pare, ea nu este o jucatoare de suprafata rapida, insa are potential pe zgura. Am scris inca de anul trecunt, atunci cand si-a facut ea un selfie cu bibanul in Delta Dunarii, ca ii este hard pe hard

Simona Halep a iesit neasteptat la Australian Open, insa din ceea ce pare ea nu are toate atuurile sa obtine o mare performanta pe hard.

Multi ar putea sa spuna ca acest lucru nu este adevarat, ca a invins-o pe Serena Williams la Singapore si a jucat apoi finala. Insa, la finala WTA, hard-ul a fost de fapt un lemn vopsit, care arunca mingea destul de elastic. Acel hard nu e hard-ul de la US Open si nici cel de la Melbourne. 

Cu toata masa musculara castigata, Halep nu a putut face fata unei jucatoare medii, care a prins insa o zi buna. Pentru noi, cel putin la acest moment si dupa ce a trecut un timp de cand o urmarim, putem spune ca Halep nu are calitatile de hard. A avut un sezon foarte slab in 2014 pe aceasta suprafata. Acum la inceput de 2015, la Australian Open a clacat cand a dat cu nasul de o jucatoare aflata in avanposturile numelor grele Sharapova si Serena Williams. 

Pare pe hard o jucatoare medie, care, poate, intr-o zi cu soare si cand se vor alinia planetele conform calendarului mayas, ar putea sa faca o mare performanta pe aceasta suprafata. Dar va fi o exceptie.

Insa, ea ar trebui sa primeasca ceea ce i se cuvine pe zgura, iar in acest an sa invinga macar la Madrid, daca nu la Roland Garros. 



E destul de clar? Simona Halep nu este o jucatoare de hard