Australian Open

Dominic Thiem il elimina pe Rafael Nadal dupa un thriller de peste patru ore

Sursă foto: https://twitter.com/rolandgarros

Pentru prima data intr-un turneu de Mare Slem austriacul Dominic Thiem reuseste sa-l invinga pe Rafael Nadal, liderul mondial al momentului.

S-a intamplat, miercuri, in ultimul sfert de finala programat la Australian Open, unde Thiem s-a impus in patru seturi, cu 7-6(3), 7-6(4), 4-6, 7-6(6), la capatul unui meci de 4 ore si 10 minute.

Nadal a avut sansele lui, dar a intalnit un jucator extrem de tenace care a avut o deplasare fenomenala in teren si care in momentele cheie a avut sansa de partea lui.

Spaniolul a condus cu 5-3 in primul set si a ratat minge de set inainte de a pierde la tie-break.

In setul secund Nadal a reusit break-ul la zero (3-2), pentru a se distanta apoi la doua game-uri pe tabela. Thiem a revenit la 5-4 dupa trei jocuri la rand si a avut minge de set pe serviciul advers.

Nadal a supravietuit si s-a ajuns intr-un nou tie-break. Thiem a condus cu 4-0, Nadal a egalat la 4-4, insa la 4-5 a ales neinspirat o scurta, pentru ca apoi fileul sa-i stea impotriva.

Doua seturi de peste o ora fiecare si astfel s-a ajuns in actul al treilea, unul unde echilibrul a domnit pana la 5-4 pentru Nadal. Spaniolul a profitat de serviciul austriacului, Thiem ratand prima minge in trei din cele patru puncte si Nadal inchidea cu break.

Un set trei de ”doar” 42 de minute in care Thiem n-a avut nicio sansa de break, iar erorile nefortate au inclinat in final balanta (12-4 Thiem).

Setul patru s-a decis din nou la tie-break dupa ce Nadal a ratat trei mingi de break la 1-0 pentru el in debut. Thiem a castigat imediat contra serviciului (2-1) si a mentinut presiunea constanta pe Nadal.

Campionul din 2009 a recuperat break-ul chiar cand Thiem servea pentru meci la 5-4.

S-a ajuns astfel in tie-break, unde Nadal a salvat doua mingi de meci la 4-6, Thiem impunandu-se in final cu 8-6.

Thiem il va intalni in semifinala de vineri pe Alexander Zverev intr-un duel al tinerei generatii.

Joi se infrunta titanii Novak Djokovic si Roger Federer in meciul oamenilor cu 13 titluri la Australian Open.



Dominic Thiem il elimina pe Rafael Nadal dupa un thriller de peste patru ore