Australian Open

Dominic Thiem, al doilea finalist de la Australian Open

Sursă foto: https://twitter.com/AustralianOpen

Austriacul Dominic Thiem s-a calificat in finala de la Australian Open dupa un meci de patru seturi contra lui Alexander Zverev din Germania.

Thiem s-a impus cu 3-6, 6-4, 7-6 (3), 7-6 (4) la capatul unui meci in care a riscat mai mult decat adversarul sau.

Partida a inceput in conditii de aer liber, insa dupa primul game al setului trei organizatorii au tras acoperisul din cauza ploii.

Conditiilor de joc indoor l-au favorizat mai mult pe Thiem care a castigat un set trei de 82 de minute, urmat de un al patrulea intins pe durata a 60 de minute.

Aceasta e a saptea victorie obtinuta de Thiem in noua confruntari cu Zverev, castigatorul Turneului Campionilor din 2018.

Thiem va disputa pentru a treia oara in cariera o finala de Mare Slem, dupa cele pierdute la Roland Garros in ultimii doi ani.

Zverev, cu patru ani mai tanar decat Thiem, ramane cu performanta celui mai bun rezultat din cariera intr-un turneu de Mare Slem.

Rainer Schuettler ramane astfel ultimul german ajuns intr-o finala de Mare Slem. Se intampla la Australian Open in 2003.

Thiem devine primul austriac ajuns in finala Australian Open.

Novak Djokovic il conduce pe Dominic Thiem, cu 7-4, la intalniri directe. Austriacul a castigat la Turneul Campionilor in 2019 dupa o partida de trei seturi in faza grupelor.

De altfel, Thiem a castigat trei din ultimele patru dispute cu Djokovic.



Dominic Thiem, al doilea finalist de la Australian Open