Australian Open

Un spaniol compara carantina din Australia cu o inchisoare. Doua cazuri noi de Covid-19 la jucatori

Continua sa vina vesti ingrijoratoare de la Antipozi, acolo unde au ajuns 1200 de oameni implicati in ceea ce inseamna Australian Open, primul turneu de Mare Slem al anului in tenis.

Doi dintre participanti au fost testati pozitiv cu Sars-Cov-2 dupa sosirea in Australia, sporind astfel ingrijorarea in randul organizatorilor.

Nu mai putin de 72 de jucatori si jucatoare au ajuns in carantina fara a avea voie sa paraseasca camerele de hotel in urmatoarele 14 zile, dupa ce s-a descoperit ca au calatori spre Australia cu persoane infectate cu noul virus gripal.

O situatie care a sporit tensiunea din jurul acestui turneu mult asteptat, numerosi sportivi exprimandu-si nemultumirea fata de restrictiile impuse de organizatori.

Printre cei care s-au manifestat in favoarea relaxarii masurilor se numara si liderul mondial Novak Djokovic.

Spaniolul Roberto Bautista Agut a mers chiar mai departe si a comparat ce se intampla acum in Australia cu o inchisoare.

"Acesti oameni n-au nicio idee despre tenis, despre antrenamente, despre nimic. Este un dezastru complet ce se intampla. Tennis Australia nu detine controlul la nimic, totul depinde de oamenii politici. Nu-mi pot imagina cum pot rezista doua saptamani in aceste conditii", a declarat jucatorul spaniol pentru Sport5.

Vocile din lumea tenisul sunt impartite. Pe de alta parte, Victoria Azarenka si-a chemat colegii la empatie fata de poporul australian care a trecut prin cea mai grea perioada de carantina in ultimele luni ale lui 2020.

In Australia a ajuns si Simona Halep, iar aceasta isi petrece carantina la Adelaide alaturi de ceilalti jucatori din topul 3 mondial.

Realizatorii unui post de radio local au schimbat mai multe cuvinte cu Halep pe cand aceasta se afla in balconul camerei de hotel.

Halep a marturisit ca se trezeste la cinci dimineata si ca este bine.

Australian Open ar urma sa debuteze pe 8 februarie la Melbourne.

Pana atunci cele doua circuite programeaza cate un turneu pregatitor in acelasi oras.



Un spaniol compara carantina din Australia cu o inchisoare. Doua cazuri noi de Covid-19 la jucatori