Australian Open

Djokovic: „Nu sunt `pastilele` la care vă gândiți voi”. Sârbul a crispat de trei ori tribunele pline de australieni

Novak Djokovic a fost în mare formă la declarațiile oferite pe terenul de la Australian Open, luni, după ce a trecut spre sferturile de finală scurt contra favoritului local Alex De Minaur. El a trimis trei săgeți cu dedicație pentru publicul australian.

Întrebat despre accidentarea vizibilă de la coapsa acoperită cu un bandaj, Djokovic a spus: „Am luat multe pastile” și apoi s-a adresat spectatorilor: „Nu, nu sunt `pastilele` la care vă cândiți voi, ci pastile contra inflamațiilor”. Gluma nu prea a fost gustată de public.

Djokovic a fost complet încrezător și fără dorințe de a simpatiza cu publicul australian, care în timpul meciului a mai scandat și „NoVak - No Vax”.Întrebat de ce a jucat așa de scurt cu De Minaur, trei seturi, având în vedere că publicul local dorea un meci mai echilibrat, sârbul a replicat scurt: „Pentru că așa am vrut”. Iarăși, o replică negustată pe stadion și care l-a lăsat cu o grimasă de semiperpexitate pe Jim Courier, fosta vedetă a tenisului american.

La finalul declarațiilor, Courier l-a mai întrebat cum vede următorul meci, cel contra rusului Andrei Rublev. Djokovic a descris scurt: Da, îl știu pe Rublev. Sper să fie la fel ca astăzi, cu De Minaur”. Iarăși crispare în tribune și pe fața lui Courier.

Novak Djokovic a fost deportat din Australia în 2022, deși primise o excepție și ar fi putut intra în țară. Motivul a fost că nu era vaccinat contra covid și ar fi putut pune în pericol sănătatea publică. Deportarea l-a făcut pe sârb să piardă locul 1 mondial și să îi ofere lui Rafael Nadal un traseu facil spre al 21-lea titlu de Mare Șlem, cu care spaniolul l-a egalat la acel moment pe Djokovic.



Djokovic: „Nu sunt `pastilele` la care vă gândiți voi”. Sârbul a crispat de trei ori tribunele pline de australieni